MIDOs ikoniska TV-formade klocka gör en storslagen återkomst – Återupplivandet av en klassisk design

Bästa billigare klocka som Patek Philippe Nautilus

Letar du efter en billigare variant som liknar Patek Philippe Nautilus? Då har vi ett bra alternativ för dig. Här är bästa klocka som liknar Patek Philippe Nautilus 2024.

Patek Philippe Nautilus är en av de mest klassiska och populära samlarklockorna i världen och också den med den snabbaste prisstegringen de senaste åren. Om du skall införskaffa en modell av Patek Philippe Nautilus i klassiskt utförande med mörkblå urtavla och stålarmband får du i allmänhet betala strax under miljonen. Det är av förståeliga skäl en ouppnåelig dröm för många klockfantaster med vanliga månadslöner.

Därför är det också många som letar efter billigare varianter av klockor som liknar Patek Philippe Nautilus. En av de bästa på marknaden och en modell som blivit populär även bland svenskar sedan den lanserades förra sommaren är Mido Multifort TV Big Date. Detta är inte endast en blivande designklassiker, utan även en klocka av högsta kvalitet.

Precis som Patek Philippe Nautilus är även denna klocka automatisk och självuppdragande. Men den stora skillnaden ligger i priset som är endast 12 195 kronor för Mido Multifort TV Big Date.

Här kan du läsa allt om den nya modellen.

Nya Mido Multifort TV Big Date – Bästa billigare alternativ till Patek Philippe Nautilus

Bästa billigare klocka som Patek Philippe Nautilus

MIDO firar att det gått ett halvt sekel sedan den första modellen skapades och blåser nytt liv i en älskad design genom att återinföra den TV-formade boetten i sin senaste Multifort TV Big Date-klocka.

Denna anmärkningsvärda comeback är inte bara en hyllning till Multifort-kollektionen utan visar också MIDO:s engagemang för att blanda traditionell estetik med modern funktionalitet. Klockans design, som framhävs av dess dynamiska och moderna tilltal, har en slående urtavla som övergår från blått till svart, vilket skapar en fascinerande dégradé-effekt som kompletteras av en uttalad horisontell borstad finish.

Ett viktigt inslag i denna design är den framträdande BIG DATE-funktionen vid klockan 12, som drivs av det pålitliga Calibre 80-uret som är känt för sin precision.

Nostalgisk form med moderna funktioner

Bästa billiga klocka som Patek Philippe Nautilus

MIDO har hämtat inspiration från de tidiga TV-skärmarna och återanvänder den unika, nästan kvadratiska rektangelformen med rundade hörn, ett designelement som tidigare ingick i modellerna från 1973, 1980 och 2000.

Multifort TV Big Date symboliserar inte bara MIDO:s rika arv inom klocktillverkning utan är också ett bevis på varumärkets engagemang för precision, styrka och djärvhet. Urtavlan, med en gradient som elegant skiftar från blått till svart, säkerställer optimal läsbarhet under olika ljusförhållanden, tack vare appliceringen av vit Super-LumiNova® på både visare och index.

Nya Mido Multifort TV Big Date

Inkluderingen av BIG DATE vid 12-tiden markerar dess debut i Multifort-kollektionen, medan klockans avancerade Calibre 80-urverk, utrustat med en Nivachron ™ balansfjäder, erbjuder förbättrad motståndskraft mot stötar och magnetfält.

Tillbaka till framtiden med en tidlös design

Bästa billiga klocka som Patek Philippe Nautilus

MIDOs senaste skapelse, Multifort TV Big Date, sticker ut med sin platta, fyrkantiga, satinbehandlade boett som omger en fängslande blå till svart gradientfärgad urtavla. BIG DATE-funktionen är placerad vid klockan 12 och dominerar den tvådelade urtavlan, som också har en subtil horisontell borstad yta som fångar ljuset och ger klockan en dynamisk kvalitet.

Förbättrad synlighet i dåliga ljusförhållanden uppnås genom appliceringen av vit Super-LumiNova®, som avger ett blågrönt sken. Designen omfattar även en punkt vid klockan 12 på boetten, en blinkning till de runda indexen som är karakteristiska för Multifort Collection.

Looken fulländas av ett armband med polerade mittlänkar och ett safirglas med antireflexbehandling, vilket garanterar en sömlös och elegant finish.

Högteknologisk mekanik inuti

Nya Mido Multifort TV Big Date

Genomskinligheten i Multifort TV Big Dates boettbaksida avslöjar de intrikat dekorerade kugghjulen i Calibre 80-uret, prydda med Côtes de Genève och MIDO-logotypen. Denna modell har en gångreserv på upp till 80 timmar och en Nivachron™ balansfjäder, vilket understryker MIDOs engagemang för precision och tillförlitlighet.

Klockan är konstruerad för att klara tryck på upp till 10 bar (100 m / 330 ft), vilket garanterar hållbarhet under en mängd olika förhållanden. Lanseringen åtföljs av ytterligare fyra modeller som erbjuder variationer i urtavlans färg och armbandets material, vilket ytterligare utökar kollektionens attraktionskraft.

MIDOs Multifort TV Big Date är en harmonisk blandning av historisk respekt och modern innovation, en klocka som står lika mycket för sitt estetiska tilltal som för sin mekaniska skicklighet.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
eCarExpo: Europas största elbilsmässa åter i Stockholm mellan den 2 och 4 februari
Stockholm står återigen i centrum för elektrisk fordonsinnovation när eCarExpo, Europas största...
Read More
0 replies on “MIDOs ikoniska TV-formade klocka gör en storslagen återkomst – Återupplivandet av en klassisk design”