Trendkollen – Asics Gel-Kayano 14 och Asics Gel-1130 har kommit tillbaka på modescenen

asics gel kayano 14 skor

De som följer sociala medier har kanske märkt en lite udda trend hos modeinfluencers, en ökad popularitet hos löparskor i retrodesign, där framförallt Asics Gel-Kayano 14 och Asics Gel-1130 syns hos en mängd olika influencers just nu. Vad beror denna trend på och var hittar man dessa skor? Här reder vi ut dina frågor närmare.

Var hittar man Asics Gel-Kayano 14 och Asics Gel-1130?

Att hitta dessa löparskor kan vara svårare än det låter eftersom de flesta sportbutiker säljer ut gamla lager av skor för att göra rum för nya modeller. Men det finns några webbplatser där du kan hitta dessa modeller.

En av dessa är Amazon.se som har både Asics Gel-Kayano 14 och Asics Gel-1130 i sitt utbud. Framförallt modellen Asics Gel-1130 finns tillgänglig i flera olika färger och storlekar. Då det gäller Gel-Kayano 14 är det lite svårare och där får du förlita dig på att det råkar ha rätt storlek på fötterna.

Asics Kayano 14

Läs också: Bästa vinterjackor 2023/2024

Varför Asics Kayano 14 och Asics Gel-1130 fått ett uppsving på modescenen

Att Asics KAYANO 14 och Gel-1130 har fått ett uppsving på modescenen kan tillskrivas en rad olika faktorer, bland annat den bredare trenden med chunky sneakers, retroestetikens dragningskraft och varumärkets samarbeten med inflytelserika designers.

1. Trenden med tjocka sneakers

Trenden med chunky sneakers har varit en dominerande kraft inom mode de senaste åren, med varumärken som Balenciaga och New Balance i spetsen. Denna trend har gynnat sneakers med djärva silhuetter, tjocka sulor och en blandning av texturer och färger. Asics KAYANO 14 och Gel-1130, med sina chunky proportioner och tekniska detaljer, passar perfekt in i denna estetik.

2. Nostalgi för retrodesign

Det finns en växande uppskattning för retrodesign inom mode, eftersom konsumenterna söker efter plagg som väcker en känsla av nostalgi och äkthet. Asics KAYANO 14 och Gel-1130, som ursprungligen släpptes i början av 2000-talet, förkroppsligar denna retrokänsla med sina distinkta former, färgpaletter och synliga GEL-dämpningsteknik.

3. Samarbeten med modedesigners

Asics har strategiskt samarbetat med inflytelserika modedesigners för att höja varumärkets profil och introducera sina historiska modeller för en bredare publik. Samarbeten med Kiko Kostadinov, GmbH och Cecilie Bahnsen har visat mångsidigheten hos Asics sneakers och integrerat dem i high-fashion runway looks.

4. Komfort och mångsidighet

Utöver sin trendiga estetik är Asics KAYANO 14 och Gel-1130 också kända för sin exceptionella komfort och mångsidighet. Sneakersens avancerade dämpningssystem och stödjande strukturer gör dem lämpliga för både fritidskläder och lättare atletiska aktiviteter.

5. Autenticitet och arv

I en värld som genomsyras av snabbt mode och flyktiga trender dras konsumenterna till varumärken med en rik historia och autentisk identitet. Asics, med sina decennier av erfarenhet av prestandaskor, erbjuder en känsla av arv och trovärdighet som väcker genklang hos modemedvetna individer.

Återupplivningen av Asics KAYANO 14 och Gel-1130 visar att modetrender är cykliska och att väldesignade, funktionella skor har en bestående attraktionskraft. Dessa sneakers har framgångsrikt gått från löparskor med hög prestanda till eftertraktade modeplagg och bevisar att komfort, stil och arv kan samexistera harmoniskt.

More from Benny Sjölind
0 replies on “Trendkollen – Asics Gel-Kayano 14 och Asics Gel-1130 har kommit tillbaka på modescenen”