Gryningen för övermänsklig hälsa: Kan vi nå en ålder av 200 år?

Hur länge kan vi leva

I ett banbrytande avslöjande på CES 2024 presenterade Havas Health & You sin rapport “Superhuman”, som förutspår ett nära förestående paradigmskifte inom hälsa och välbefinnande. Rapporten visar på en framtid där AI-drivna, hyperpersonaliserade vårdlösningar spelar en avgörande roll för att förlänga människans livslängd och överbrygga klyftan mellan jämlik och rättvis vård.

En övergång från förebyggande vård till individanpassad hälsa

Rapporten “Superhuman” visar på en framtid där hälsa överskrider traditionella gränser och blir ett centralt fokus i människors liv. Eric Weisberg, Global Chief Creative Officer på Havas Health & You, belyser denna förändring: “Hälsa har i grund och botten blivit allt. Det är något att skydda, investera i och proaktivt övervaka.”

Denna nya era av hälsa kommer att kännetecknas av verktyg, plattformar och behandlingar som inte bara förebygger hälsoproblem utan också demokratiserar sjukvården för alla, inklusive de underrepresenterade och underförsörjda. Marknaden för digital hälsa och välbefinnande, som för närvarande värderas till 207,7 miljarder USD, förväntas öka till 587,8 miljarder USD år 2027, och AI kommer att spela en allt viktigare roll.

Expertinsikter och framtida trender

Rapporten bygger på insikter från sjukvårdsexperter som Devika Mathrani från NewYork-Presbyterian Hospital och Dr. Maggie Czarnogorski från ViiV Healthcare, och fördjupar sig i fyra viktiga trender som formar framtidens hälsa:

  • Ekonomisk teknik för resiliens: Ny teknik som är utformad för att skydda och stärka våra kroppar mot dagliga stressfaktorer.
  • Superoptimerad mig: Framsteg inom livslängdsforskning och personliga hälsotjänster markerar en förskjutning mot en skräddarsydd, lyxig inställning till hälsa.
  • Hälsohögkvarter i hemmet: Omvandlingen av hem till holistiska vårdcentraler, där bekvämligheten i hemmet kombineras med vård i sjukhusklass.
  • 360° Welltainment℠: Ett unikt Havas-initiativ som kombinerar kultur, innehåll och inkludering för att överbrygga hälsoklyftan och främja välbefinnande genom kreativa upplevelser.

“Weisberg förklarar vidare: “Sjukvården genomgår en användarcentrerad omvandling, från en strategi där en storlek passar alla till total personalisering. I denna supermänskliga era har individer makten att skapa sitt eget ekosystem för hälsa.”

Rapporten visar inte bara på en framtid där det kan vara inom räckhåll att leva till 200, utan betonar också den konsumentdrivna hälsans framväxande roll i utformningen av ett mer inkluderande och personanpassat hälsovårdslandskap.

Läs mer om ämnet här:

superhuman bok
Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nu finns nya färger på Sennheisers populära trådlösa hörlurar MOMENTUM 4
Sennheiser fortsätter att lyfta sin hyllade MOMENTUM 4 Wireless-serie med introduktionen av...
Read More
0 replies on “Gryningen för övermänsklig hälsa: Kan vi nå en ålder av 200 år?”