Bang & Olufsen återupplivar klassiker med Beosystem 9000c

Bang & Olufsen återupplivar klassiker med Beosystem 9000c

Bang & Olufsen har återigen blåst liv i en av sina mest ikoniska produkter genom lanseringen av Beosystem 9000c. Det nya systemet innehåller en restaurerad och omarbetad version av 90-talets Beosound 9000 CD-spelare, nu kombinerad med de toppmoderna Beolab 28-högtalarna för en förstklassig lyssnarupplevelse.

Bang & Olufsen är känt som ett av de bästa märkena för premium högtalare. Efter framgången med Beogram 4000c år 2020 tar Bang & Olufsen nu ytterligare ett steg för att föra tillbaka gamla klassiker till livet. Med detta projekt stärker de sitt engagemang för långvariga produkter under parollen “Att skapa produkter som står sig över tid”.

Bang & Olufsen Beosystem 9000c detaljer och design

Bang & Olufsen Beosystem 9000c

Bang & Olufsen har återköpt 200 enheter av den ursprungliga CD-spelaren som har demonterats, inspekterats och renoverats noggrant i deras fabrik i Struer, Danmark, där de ursprungligen skapades 1996.

Den uppdaterade designen inkluderar en ny “Cosmic Black”-finish på CD-spelarens aluminiumdelar, vilket skapar en stark kontrast mot det naturliga aluminiumet. Tiina Kierysch, designchef på Bang & Olufsen, säger: “Vi ville ge Beosound 9000 en skarpare och mer modern look samtidigt som vi bevarar den ursprungliga designens integritet.”

Bang & Olufsen Beosystem 9000c

Beosound 9000 lanserades först 1996 och blev känd för sin CD-växlare med plats för sex skivor samt inbyggd AM/FM-radio, vilket gav en visuell uppspelning när CD-formatet var på sin höjdpunkt.

Designen av den hyllade industridesignern David Lewis hade en unik idé om att produkter borde vara hållbara både i användning och önskan, inspirerad av en vy av CD-skivor i ett skyltfönster i London.

Bang & Olufsen Beosystem 9000c

Utöver den nostalgiska designen är Beosystem 9000c också utrustad med modern teknologi för strömning och ljuduppspelning. Högtalarna Beolab 28 har interaktiva gränssnitt som gör det möjligt för användare att styra musiken direkt från högtalarna eller via en smartphone.

Systemet stöder Airplay 2, Chromecast och Bluetooth 5.0, vilket gör det möjligt att strömma musik från nästan vilken källa som helst.

Pris och tillgänglighet

Bang & Olufsen Beosystem 9000c

Beosystem 9000c, återskapad i Cosmic Black och Natural Aluminium, kommer att säljas för rekommenderat pris på 545 000 SEK och är begränsad till 200 enheter. Produkten kommer att finnas tillgänglig i utvalda Bang & Olufsen-butiker runtom i världen från och med idag 24 april 2024.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nya Kia K4: En revolution inom bildesign presenteras på New York Auto Show
Kia Motors visar nu de första bilderna på Kia K4, en bilmodell...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *