Cosentino och Formafantasma vinner prestigefyllt teknikpris under Milano Design Week 2024

Cosentino och Formafantasma vinner prestigefyllt teknikpris under Milano Design Week 2024

Under den senaste upplagan av Milan Design Week, som är känt för att vara en samlingspunkt för världens designelit, presenterade Cosentino tillsammans med designstudion Formafantasma en installation som fångade juryens och publikens uppmärksamhet. Projektet, kallat EARTHIC® LAB X FORMAFANTASMA, har belönats med ett “Special Mention” i teknikkategorin vid Fuorisalone Awards 2024.

Teknik och hållbarhet i fokus

Cosentino och Formafantasma vinner prestigefyllt teknikpris under Milano Design Week 2024

Installationen utmanade traditionella designmetoder genom att framhäva hela produktionsprocessen och inte bara det estetiska utförandet. Fokus låg på att visa hur hållbar design kan implementeras i tillverkningsprocessen av Silestone®-ytor, vilket inkluderar användningen av upp till 30% otraditionella och återvunna material samt en minimerad andel kristallin kiseldioxid.

Fuorisalone i Milano är mer än bara en designfestival; det är en global plattform där varumärken och designers från hela världen samlas. 2024 års festival slog rekord med över 1125 evenemang och 838 deltagande varumärken. Den digitala publiken växte med 23% jämfört med föregående år, med deltagare från 162 länder. Denna omfattande närvaro understryker evenemangets betydelse och dess förmåga att sätta agendan inom internationell design.

cosentino

Att välja ut EARTHIC® LAB X FORMAFANTASMA framför konkurrenter som Google, Samsung och KIA visar på ett starkt stöd för projektets innovativa användning av teknik i syfte att främja en hållbar livsmiljö.

Juryn, som bestod av framstående personligheter såsom Francesco Zurlo, Nicola Ricciardi och Federica Sala, värderade högt installationens kreativa tillvägagångssätt och djupgående innehåll.

Cosentino planerar att lansera den nya ytkollektionen EARTHIC® by Silestone®XM i maj. Med en unik estetik som är direkt kopplad till dess tillverkningsmetoder, representerar den Cosentinos och Formafantasma framåtblickande vision om en hållbar framtid där design går hand i hand med miljömässig integritet.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Den nya dokumentären “Brynäs IF – Vägen Tillbaka” har snart premiär på YouTube
Den anrika ishockeyklubben Brynäs IF står i centrum för den nya dokumentärserien...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *