adidas Spezial presenterar höst-/vinterkollektionen 2023 med en hyllning till kulturarvet

adidas roy keane kollektion
Gary Aspden skapar en blandning av klassiskt och modernt för den nya säsongen

adidas Spezial tar ett steg in i framtiden och behåller samtidigt en fot i sitt historiska förflutna med sin nyligen presenterade höst/vinter 2023-kollektion. Kollektionen har tagits fram av varumärkets arkivarie och grundare, Gary Aspden, och presenterar en blandning av omarbetade klassiker och nya silhuetter.

Som kollektionens frontfigur återfinns Roy Keane – en före detta kultspelare som vi är minst sagt ovana med att se i modellsammanhang.

Fusioner av skor: Gammalt möter nytt

adidas Spezial kollektion

I framkant i kollektionen återfinns sju unika skomodeller. Den utmärkande Moscrop 2 SPZL är en ny version av förra årets modell, med en elegant grå färg och förbättrad ovandelsdesign, komplett med en dellinger-webb och EVA-verktyg som lånats från den ikoniska argentinska adidas Infinity. Hiaven SPZL återvänder, vinterfärgad i svart och förstärkt med ett adi-Tex-membran för elementärt motstånd.

Samba Deco SPZL är en hyllning till 1970-talet med sina dekorativa sömmar och en blinkning till 80-talet med sin svarta och gröna variant, tillsammans med en andra färgvariant som återknyter till den ursprungliga skons palett. Inverness SPZL, en blandning av outdoor- och fritidsskor, introduceras i mörkbrun och harmonierar med Haslingden Jacket, som också ingår i kollektionen.

Sortimentet berikas ytterligare med Englewood SPZL, Lawkholme SPZL:s nytolkning av 80-talets löparskor, och flera andra designer som blandar adidas rika historia med modern stil.

Läs också: Nya modelanseringar från Adidas

Skräddarsydda kläder och signaturaccessoarer

Adidas Spezial Roy Keane

När det gäller kläder betonar adidas Spezial hållbart hantverk med återvunna tyger. Ledande är Haslingden Jacket och Moorfield Anorak, båda omarbetade med nya färger och en vattenavvisande finish. Det mångsidiga fodret Topfield, som är designat för att komplettera båda jackorna, pryds av Mod Trefoil-logotypen.

Kollektionen innehåller också en elegant träningsoverall med Sudell TT och TP, utsmyckad med en utökad Mod Trefoil-logotyp och en bergsgrafik. Kompletterande t-shirts, polotröjor, crewnecks och hoodies är designade för perfekt lager-på-lager.

Adidas Spezial Roy Keane

Tillbehören kompletterar utbudet med en mössa med “box logo” och Chilcott Hat, en fleecefodrad keps med vikbara lock för vinterkylan.

Läs också: adidas Originals x Craig Green Stan Smith sneakers

En filmisk kampanj med fotbollslegendaren Roy Keane

Adidas Spezial Roy Keane

Lanseringen av kollektionen förstärks av en kampanjfilm med den legendariske fotbollsspelaren Roy Keane och hans hund “Jet” i en miljö vid en sjö. Filmen ger en inblick i Keanes liv utanför planen och ger en personlig bild av fotbollsikonen.

Kevin Cummins, som ofta samarbetar med adidas Spezial, fångar essensen av kollektionen med stillbilder i bakgrunden av modernistisk arkitektur och den naturliga skönheten i Lake District.

Kollektionen adidas Spezial Autumn/Winter 2023 släpps i begränsade mängder den 16 november. Den kommer att finnas tillgänglig via adidas Confirmed-appen och utvalda specialbutiker, vilket utlovar exklusivitet och en personlig touch till säsongens garderob.

Läs också: adidas Crazyfast fotbollsskor

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Daybreak Games lanserar nu Isle of Dread-expansionen för Dungeons & Dragons Online
Nu har Daybreak Isle of Dread-expansionen till Dungeons & Dragons Online lanserats,...
Read More
0 replies on “adidas Spezial presenterar höst-/vinterkollektionen 2023 med en hyllning till kulturarvet”