Samsung revolutionerar hemunderhållning med lanseringen av AI-drivna TV:n för 2024

Samsungs nya AI TV:n 2024

Samsung Electronics har nyligen lanserat sin nya serie av TV-apparater och soundbars för 2024, som markerar början på en ny era inom AI-driven TV-teknologi. Under evenemanget Unbox & Discover igår avtäcktes deras senaste Neo QLED 8K- och 4K-modeller samt OLED-TV-apparater och avancerade soundbarhögtalare. Här är Samsungs nya TV:n 2024.

Med 18 år som ledande inom TV-tillverkning enligt en oberoende undersökning från Omdia* i februari 2024, fortsätter Samsung att definiera framtiden för hemunderhållning med innovativa lösningar. Samsung är definitivt ett av de bästa TV-märken som finns på marknaden just nu och ligger främst i utvecklingen inom en rad olika teknologier.

Vilken TV ska man köpa 2024? Om jag personligen skulle välja en TV just nu skulle det definitivt vara en av de nya apparaterna som använder sig av AI-teknik. Inom detta område är Samsung föregångare, vilket man bevisar med sitt utbud av nya TV:n för 2024.

Nya Samsung Neo QLED 8K: En ny dimension av bild och ljud

Samsungs nya AI TV:n 2024

Neo QLED 8K är flaggskeppsmodellen i Samsungs nya sortiment och representerar en teknologisk milstolpe med sin avancerade NQ8 AI Gen3-processor. Denna processor, utrustad med en Neural Processing Unit (NPU) som är dubbelt så snabb som föregångaren och har en åttafaldig ökning av neurala nätverk, förbättrar betraktaren upplevelse genom att leverera oöverträffad detaljrikedom och bildskärpa.

Bilden på Neo QLED 8K förhöjs ytterligare genom AI-baserad bildteknologi som exakt återger varje detalj med 8K AI Upscaling Pro, vilket skalar upp innehåll för att matcha 8K-upplösningen. Funktioner som AI Motion Enhancer Pro och Real Depth Enhancer Pro tillför en ny nivå av realism och djup till bilderna, vilket gör varje scen mer levande.

Samsungs nya AI TV:n 2024

Ljudteknologin är lika imponerande med Active Voice Amplifier Pro och Object Tracking Sound Pro, som förbättrar dialog och ljudspår i samklang med skärminnehållet. Detta kompletteras av Adaptive Sound Pro, som optimerar ljudinställningarna baserat på innehållet och rummets akustik.

Anpassningsbar AI och användarupplevelse

Utöver bild- och ljudförbättringar är Neo QLED 8K också utrustad med intelligenta funktioner som AI Auto Game Mode för en förbättrad spelupplevelse och AI Customization Mode som anpassar inställningarna efter användarens preferenser. Med AI Energy Modes erbjuder TV:n även energieffektiva lösningar.

Smarta funktioner och Integrering

Samsungs nya AI TV:n 2024

2024 års modeller från Samsung förbättrar också användarupplevelsen genom avancerade anslutningsmöjligheter och integration med smarta hemfunktioner tack vare Tizen OS. Detta operativsystem möjliggör en sömlös integration av enheter och appar, vilket förbättrar både användarvänligheten och den personliga anpassningen.

Nyheter som Smart Mobile Connect förvandlar smartphones till fjärrkontroller, medan Samsung Daily+ och SmartThings integrerar hantering av hemmiljön.

Läs också: Bästa utomhus-TV 2024

Ett omfattande sortiment för varje hem

Förutom de högpresterande Neo QLED 8K och 4K-modellerna introducerar Samsung också den första antireflexbehandlade OLED-skärmen, vilket breddar deras erbjudande av högkvalitativa TV-apparater. Dessa modeller är utrustade med funktioner som Real Depth Enhancer och OLED HDR Pro för ännu bättre bildkvalitet.

Serien kompletteras med nya ljudsystem som Q-Series Soundbar-högtalaren Q990D, som erbjuder en omfattande ljudupplevelse med Wireless Dolby Atmos. Tillsammans med de ultratunna S810D och S710D soundbars, som också har Q-Symphony-teknik, säkerställer Samsung att alla audiovisuella behov tillgodoses.

För ytterligare information om Samsungs produkter för 2024 eller för att förbeställa, besök Samsung.com.

*Omdia

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Julklappstipset för hemmakocken – Gjutjärnsgrytor från Le Creuset
Här kommer ett utmärkt tips på julklappar för hemmakocken – gjutjärnsgrytor från...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *