Volvo Cars startar produktion av den helt eldrivna SUV:en EX90

Volvo Cars startar produktion av den helt eldrivna SUV:en EX90

Volvo Cars markerar en viktig milstolpe den här veckan när produktionen av den nya helt eldrivna SUV:en EX90 startar i fabriken nära Charleston i South Carolina. Företaget har meddelat att de första kundleveranserna av Volvo EX90 är planerade till andra halvåret i år.

EX90 breddar inte bara Volvos utbud av helt eldrivna fordon utan innebär också ett stort tekniksprång för företaget. Denna modell är den första Volvobilen som drivs av Core Computing-teknik, vilket förebådar en ny era inom fordonssäkerhet.

Volvo EX90 SUV – En ny era för Volvo

Volvo Cars startar produktion av den helt eldrivna SUV:en EX90

Den första kundanpassade EX90, en slående modell i Denim Blue, rullade nyligen av produktionslinjen i Charleston och kommer att levereras till en kund i USA senare i år.

Volvo Cars etablerade sin första tillverkningsanläggning i USA strax utanför Charleston sommaren 2018. På denna plats, som är rik på historia, tillverkas nu både EX90 och sedanmodellen S60, med en kapacitet på upp till 150 000 fordon per år.

Företaget har gjort betydande investeringar i anläggningen genom åren. Bland annat har karosseri- och lackeringsverkstäderna byggts ut avsevärt och en toppmodern produktionslinje för batteripaket har lagts till. Dessa förbättringar säkerställer att anläggningen är väl förberedd för detta nya kapitel i sin utveckling, vilket återspeglar Volvos långvariga engagemang i South Carolina och den amerikanska marknaden, där företaget har verkat i nästan 70 år genom ett robust nätverk av 281 återförsäljare i 47 stater.

EX90 bygger på Volvos nästa generations helt elektriska teknikplattform för elbilar och har en helt elektrisk räckvidd på upp till 600 km. EX90 är utformad för att vara den säkraste Volvobilen hittills och har avancerade passiva och aktiva säkerhetstekniker som drivs av en rad olika sensorer.

EX90 bygger på skandinaviska designprinciper och kombinerar moderna proportioner som förbättrar säkerhet, effektivitet och estetik. Den sjusitsiga konfigurationen gör den till en idealisk familjebil som erbjuder gott om utrymme, mångsidighet och komfort.

Kontinuerlig förbättring genom uppkoppling

Volvo EX90 SUV - En ny era för Volvo

EX90 är utrustad med ett kraftfullt kärnsystem och förblir kontinuerligt uppkopplad och kan förbättras över tid via programuppdateringar. Dessa uppdateringar, som levereras av Volvos programvaruingenjörer, möjliggörs av AI och bygger på datainsamling i realtid.

EX90 är ett bevis på Volvos globala ingenjörskonst och stärker företagets ledarskap i den pågående tekniska omvandlingen inom fordonsindustrin.

Räckvidd och prestanda i verkligheten

Volvo EX90:s räckvidd är baserad på den realistiska WLTP-körcykeln under kontrollerade förhållanden för en ny bil, men räckvidden i verkligheten kan variera. Dessa siffror är baserade på preliminära mål.

Volvos lansering av EX90 markerar ett viktigt steg framåt i företagets engagemang för innovation, säkerhet och hållbarhet, och stärker dess position som ledare på elbilsmarknaden.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bästa märken för funktionskläder 2023 – Här är vinnaren!
Vilket är bästa märken för funktionskläder 2023? Evimetrix Swedish Brand Award 2023...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *