Tips för hur du lär dig tala engelska med självförtroende

tips för mer självförtroende när man pratar engelska

Engelska har alltid varit ett viktigt språk att lära sig om man vill jobba i en internationell miljö. När många jobb numera också kan skötas på distans online har det blivit ännu viktigare med god kommunikationsförmåga på engelska. Här ger vi er tips för hur du lär dig att tala engelska med självförtroende.

God kommunikationsförmåga har alltid varit viktigt. Detta oavsett om du jobbar i ett företag eller ensam. Du kommer alltid att komma i situationer där du behöver få fram ditt budskap klart och tydligt, utan risk för missförstånd.

Då det handlar om kommunikation på ett främmande språk kan detta vara speciellt utmanande. Men genom övning kan du förbättra din förmåga avsevärt.

tips få självförtroende när du pratar engelska
Använd källa om du vill använda bilden på din sajt.

Hur tala engelska med självförtroende

Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen med att bli mer självsäker när du pratar engelska:

1. Lyssna ordentligt och upprepa

Vi har alla våra favoritfilmer eller tv-program. Men i stället för att bara titta, lyssna noga på vad karaktären eller programledaren har att säga och upprepa den dialog som intresserar dig.

2. Hitta en vän som kan hjälpa dig

Det är alltid svårt att träna själv, särskilt när det gäller att förbättra din talförmåga. Hitta därför en grupp likasinnade vänner eller klasskamrater som delar ditt mål att bli säkrare i att använda engelska.

3. Läs högt

Tillbringa minst 30 minuter varje dag med att läsa och sedan ytterligare 30 minuter med att läsa högt. Detta är ett utmärkt sätt att utveckla din läsförmåga samtidigt som du övar på uttal och intonation av olika ord och längder på meningar.

4. Var inte rädd, det är normalt att göra misstag

Kom ihåg att det är okej att göra misstag. Om du stöter på långa eller komplicerade ord, stanna helt enkelt upp och ge dig själv några sekunder för att andas, och fortsätt sedan att tala.

More from Benny Sjölind
Det prisbelönta sällskapsspelet CATAN® får holografiskt liv
Tilt Five Inc., ett underhållningsföretag inom Augmented Reality (AR), har i samarbete...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *