Följ de här tipsen för att förbättra din karriärutveckling

tips karriärutveckling

Oavsett om du är anställd eller företagare är det bra att ha en personlig karriärplanering. Det finns ingen annan än du själv som är ansvarig för din egen karriärutveckling. Därför krävs det att du med jämna mellanrum tänker igenom din situation och vilka steg du kan ta för att förbättra din karriärutveckling.

10 tips för att förbättra din karriärutveckling

Här är några enkla tips som du kan ta ibruk för att förbättra din karriärutveckling. De flesta av dessa kräver inte så speciellt mycket av oss, utan det mesta handlar om att skapa rutiner som du följer regelbundet.

Sätt upp regelbundna mål

Det är viktigt att sätta upp kortsiktiga mål eftersom det tar tid att utveckla de färdigheter och den erfarenhet som krävs för att lyckas. Skriv en dagbok, en planerare eller en virtuell kalender för att registrera dina framsteg och erfarenheter.

Få feedback

När du har fått erfarenhet inom ditt område kan du be dina chefer och medarbetare om feedback så att du kan förstå dina styrkor och förbättra dina svagheter. Det är ett utmärkt tillfälle att prata med din chef om din karriärutveckling i samband med resultatbedömningar.

Ta kontakt med ditt nätverk

Dra nytta av de resurser och kontakter du har till ditt förfogande. Genom att hålla dig aktiv inom din bransch kan du upptäcka jobbmöjligheter, upprätthålla långsiktiga yrkesrelationer och hålla dig uppdaterad om industritrender.

Utnyttja företagets resurser

Anställda på många företag och organisationer har tillgång till en mängd olika utbildningsresurser och inlärningsmöjligheter för att förbättra sina färdigheter. För att främja din karriär inom företaget kan din arbetsgivare erbjuda utbildningsprogram för chefer.

Ta emot utmaningen

För att förbättra din karriär behöver du tid, engagemang och motivation. Experimentera ofta med färdigheter och idéer som ligger utanför ditt kompetensområde för att driva dig själv ut ur din bekvämlighetszon.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad om din branschs konkurrenter, nya produkter och tjänster och innovativa idéer för framtiden genom att ofta läsa om den. Du kan hitta branschrelaterad information i facktidningar, tidskrifter, nyhetssidor och bloggar.

Var nyfiken på din bransch

Utforska de yrkesmöjligheter som finns inom din bransch, eftersom detta kan ge dig möjlighet att utforska alternativa karriärmöjligheter och utöka ditt nätverk av kontakter. Kommunicera med dina arbetskamrater och nätverk för att få reda på om konferenser, workshops och branschrelaterade evenemang som kan hjälpa dig att avancera i din karriär.

Skriv ofta

Det kan vara fördelaktigt när du växer och utvecklas i ditt yrkesliv att skriva ofta om dina aktiviteter, tankar och idéer. Du kan få förtroende för din förmåga och reflektera över dina erfarenheter över tid genom att dokumentera dina prestationer.

Delta i workshops och utbildningsprogram

Delta i workshops, utbildningsprogram och samhällsevenemang som är relevanta för din bransch för att lära dig, växa och hålla dig uppdaterad med nya resurser och ny information.

Organisera dig

För att hålla dig organiserad kan du arkivera ditt tidigare arbete, skapa ett regelbundet schema och planera dina kommande steg för att uppnå dina karriärmål. Genom att följa dina framsteg över tid kan du hålla fokus på långsiktiga mål.

Läs mer: Lär dig tala engelska med självförtroende

karriärtips infografik
Använd gärna bilden på er sida. Men minns att länka till detta inlägg när du använder den.
More from Benny Sjölind
Här är höjdpunkterna från IF Design Awards 2023
IF Design Awards är en av de mest prestigefyllda och största designtävlingarna...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *