BMW Concept Skytop: Ett under av kraft, precision och hantverksskicklighet

BMW Concept Skytop lyxbil

BMW Group har presenterat sitt senaste designmästerverk, BMW Concept Skytop, på den prestigefyllda Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Detta årliga evenemang, som hålls vid Comosjöns pittoreska stränder, firar elegansen hos historiska bilar och motorcyklar. BMW Concept Skytop, en öppen tvåsitsig bil, sticker ut som ett vackert utformat fordon med en sportig och atletisk design.

En blandning av tradition och modern elegans

BMW Concept Skytops exteriördesign

BMW Concept Skytops exteriördesign utstrålar en önskan om att resa, kännetecknad av strama, muskulösa ytor och exakta linjer som riktar fordonets volym mot baksidan.

Innovativa winglets integrerade i dörrsidorna ersätter traditionella dörrhandtag, och lättmetallfälgar med exakta lameller förstärker dess distinkta utseende.

Läs också: Här är BMW Vision Neue Klasse X

BMW Concept Skytops exteriördesign

Från ovan fångar den svepande motorhuven, BMW:s ikoniska hajnäsdesign med en belyst njurgrill och det indragna bakpartiet uppmärksamheten. Den uttalade spline som sträcker sig från motorhuven genom interiören till en aluminiumlist på bakluckan betonar silhuettens dynamiska flöde och för tankarna till den legendariska BMW Z8 roadstern.

Avancerad belysning och hantverkskunnande

BMW Concept Skytop design

Strålkastarna har en harmonisk design där komplexa detaljer smälter in i det övergripande konceptet. Specialutvecklade LED-enheter är placerade på frästa aluminiumhållare och visar upp det senaste inom belysningsteknik för bilar med den tunnaste profilen som finns.

Bakljusens platta och definierade form kompletterar bilens rena och puristiska design.

BMW Concept Skytop

Den läderklädda störtbågen, sidofinnarna på B-stolpen och den helt infällbara bakrutan bidrar till bilens sofistikerade utseende. De två avtagbara takdelarna, som också är klädda i läder, kan bekvämt förvaras i ett särskilt fack i bagageutrymmet.

Lyxig interiör

BMW Concept Skytop interiör

Invändigt fortsätter BMW Concept Skytop temat med lyx och hantverksskicklighet. Läderdetaljer i Brogue-stil pryder sätena och skapar ett konsekvent och lyxigt rödbrunt färgschema. Kristallapplikationer är inbäddade i cockpiten och förstärker den övergripande överdådigheten.

De invändiga ytorna tillverkades i det traditionella sadelmakeriet vid BMW Groups fabrik i Dingolfing, vilket understryker märkets engagemang för traditionellt hantverk.

BMW Concept Skytop

BMW Concept Skytop speglar de kraftfulla motorerna i sina föregångare och är utrustad med den mest kraftfulla V8-motorn i BMW:s portfölj, i likhet med den legendariska roadstern BMW Z8.

BMW Concept Skytop är ett bevis på varumärkets hängivenhet till innovation, precision och tidlös design. Dess debut på Concorso d’Eleganza Villa d’Este belyser BMW: s kontinuerliga strävan efter excellens inom fordonshantverk och prestanda.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Philips Projection presenterar Philips Screeneo U5
Philips Projection lanserar Philips Screeneo U5, en Ultra Short Throw True 4K...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *