Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE finns nu till försäljning i Sverige

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE

Mercedes-AMG lanserar nu sin möjligtvis mest efterlängtade bilmodell någonsin: Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE. Denna är utrustad med en tvåliters bensinmotor och en elmotor monterad på bakaxeln, erbjuder denna bil en enorm systemeffekt på 680 hästkrafter samt ett vridmoment på 1020 Nm. Startpriset för denna prestandadrivna bil ligger på 1 104 900 kronor.

Mercedes-AMG presenterade förra hösten denna unika och uppgraderade version av sin klassiska C 63 modell. Traditionellt sett har modellen varit utrustad med en V8-motor, men detta har ändrats till två motorer. Framför sitter en fyrcylindrig bensinmotor, den mest kraftfulla i sitt slag med 476 hästkrafter, medan en 204 hästkrafters elmotor sitter baktill.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE

Kraften i denna bil är enastående, med en systemeffekt på 680 hästkrafter och ett vridmoment på 1020 Nm. Den tar sig från 0 till 100 km/h på bara 3,4 sekunder, oavsett om man väljer sedan- eller kombimodell.

Trots att den primära funktionen för hybridtekniken är att skapa en energieffektiv prestanda, kan bilen även köras 13 km enbart på ren el. Hybridteknologin bidrar dessutom till att bränsleförbrukningen vid blandad körning endast ligger på 6,9 liter per 100 km.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE

I Sverige ligger startpriset för Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE i sedanutförande på 1 104 900 kronor. Om man väljer kombimodellen, börjar priset från 1 119 900 kronor. De första exemplaren av denna bil förväntas anlända till Sverige under hösten.

Läs mer: Lyxiga elbilen Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

More from Benny Sjölind
Samsung lanserar Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 – Framtiden för vikbara smartphones
Samsung Electronics har officiellt lanserat sin femte generation av Galaxy Foldables: Galaxy...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *