Här är höjdpunkterna från IF Design Awards 2023

IF Design Awards 2023 prisbelönade produkter

IF Design Awards är en av de mest prestigefyllda och största designtävlingarna i världen. IF står för International Forum Design. Priset, som instiftades i Hannover i Tyskland 1953, delas ut årligen inom olika discipliner av IF International Forum Design. Årets upplaga av IF Design Awards ägde rum den 15 maj och här tar vi fram höjdpunkterna från tävlingen.

Det främsta målet med IF Design Awards är att erkänna, hylla och främja enastående design. Det fungerar som en internationell plattform för att föra samman designers, innovatörer och företag för att diskutera och utveckla den senaste tekniken inom design.

Kategorierna i IF Design Awards

Kategorierna för utmärkelserna har utvecklats över tid för att återspegla förändringar i designpraxis och framväxande teknik. Här är huvudkategorierna i IF Design Awards:

 • Produkt: Detta omfattar alla typer av fysiska varor, från konsumentelektronik till fordon, möbler och mycket mer.
 • Kommunikation: Här utvärderas digitala och tryckta verk som webbplatser, appar, corporate branding, filmer och böcker.
 • Förpackning: Denna kategori är avsedd för design av förpackningar för alla typer av produkter.
 • Inredningsarkitektur: Fokuserar på design av inomhusutrymmen, inklusive både bostäder och kommersiella fastigheter.
 • Professionellt koncept: Denna kategori är avsedd för visionära koncept och idéer som ännu inte är verkliga produkter eller projekt men som kan komma att bli det i framtiden.
 • Service Design / UX: Denna kategori handlar om användarupplevelse och design av tjänster, som kan omfatta både digitala och fysiska områden.
 • Arkitektur: Den belönar framstående design av byggnader och strukturer.

En internationell jury bestående av välrenommerade experter utvärderar bidragen utifrån kriterier som unikhet, innovation, estetisk kvalitet, funktionalitet, ergonomi och ekologisk kompatibilitet. Att vinna ett IF Design Award kan avsevärt höja en designers eller ett företags rykte i det globala designsamhället.

Höjdpunkterna från IF Design Awards 2023

Här tar vi fram höjdpunkter från IF Design Awards 2023. Vi fokuserar främst på vinnarna inom produktkategorin – med andra ord produkter som är tillgängliga för oss alla att införskaffa till våra hem.

Apple Studie Display

hitta Apple Studie Display Sverige

Studio Display introducerar en imponerande, gränslös design, accentuerad av ett elegant aluminiumhölje som rymmer en mängd banbrytande funktioner inom sin smala ram. Den här skärmen är utformad för att perfekt komplettera bärbara och stationära Mac-datorer och har en 27-tums 5K Retina-skärm med en imponerande ljusstyrka på 600 nits.

Det breda P3-färgomfånget och stöd för över en miljard färger ger fantastiska bilder, medan True Tone-teknik och en branschledande antireflexbeläggning ytterligare förbättrar visningsupplevelsen. Studio Display är dessutom utrustad med det kraftfulla A13 Bionic-chippet och har en enastående 12MP Ultra Wide-kamera med den revolutionerande Center Stage-funktionen.

Juryns omdöme:

Studio Display är en värdig följeslagare till Mac Studio och uppvisar enastående kvalitet när det gäller användarvänlighet, hantverk och ytkvalitet. Varje detalj i detta mästerverk vittnar om den kärlek till bra design som länge har varit Apples kännetecken.

IF Gold Award 2023 - Computer

Sonos Ray

bästa design if awards 2023 audio

Sonos Ray är den senaste innovationen inom trådlösa soundbars som revolutionerar din TV-, musik- och spelupplevelse. Denna banbrytande enhet erbjuder en oöverträffad ljuduppgradering som ger en verkligt omslutande upplevelse. Oavsett om du föredrar att styra den via Sonos-appen, Apple AirPlay 2, din favoritapp för musiktjänster eller din befintliga TV-fjärrkontroll, erbjuder Sonos Ray sömlös integration och enkel styrning.

Sonos Ray kännetecknas av sin kompakta design och är den minsta soundbar som Sonos någonsin har tillverkat. Den kompakta storleken ger flexibla placeringsalternativ, oavsett om du väljer att placera den diskret i ett skåp, under din TV eller elegant monterad på en vägg. Men låt inte storleken lura dig, Sonos Ray levererar ett anmärkningsvärt robust och detaljerat ljud som fyller rummets alla hörn.

Förutom sin exceptionella prestanda har Sonos Ray en minimalistisk och diskret estetik som smälter in i ditt vardagsrum utan ansträngning. Den eleganta designen gör att den kompletterar din heminredning samtidigt som den ger en kraftfull ljudupplevelse för alla dina underhållningsbehov.

Juryns motivering:

Den kompakta soundbaren Sonos Ray har ett anspråkslöst formspråk men utmärker sig ändå genom detaljer som det haptiskt förstärkta högtalargallret. Hela konstruktionen ser ut att vara gjuten ur en enda form, som en monolit i miniatyr.

IF Gold Awards 2023 - Audio
Sonos Ray
2 890 kr
 • Superkompakt TV-soundbar med Sonos unika trådlösa musikuniversum inbyggt
 • Enkel och billig väg till bättre TV-ljud
Köp här

Läs mer: Bästa premiummärken för högtalare 2023

Panasonic Multishape

bäst design inom skönhet 2023

Panasonic har med Multishape introducerat en revolutionerande modulär lösning för personlig vård med en centralenhet och ett sortiment av fem utbytbara tillbehör.

Varje tillbehör kan köpas separat för att tillgodose olika groomingbehov, inklusive trimning av ansiktshår, kroppshår, näshår eller till och med för att uppnå en ren rakning eller upprätthålla munhygien med en tandborste. Detta innovativa system anpassar sig enkelt till olika situationer och vänder sig till användare i alla åldrar, och utvecklas sömlöst med deras föränderliga livsstilar.

Till skillnad från traditionella produkter som kräver flera enheter för att tillgodose olika groomingpreferenser, använder detta strömlinjeformade system en enda motor, batteri och nätadapter för att driva alla utbytbara huvuden.

Denna geniala design resulterar i en anmärkningsvärd 60% minskning av resursförbrukningen jämfört med konventionella alternativ. Genom att utnyttja kraften i modularitet har man skapat en hållbar produkt som förlänger sin användbarhet långt bortom sin ursprungliga livslängd.

Juryns motivering:

Hållbarhet handlar inte bara om material eller processer, det handlar också om bra idéer. Som alla bra innovationer lämnar denna allt-i-ett-enhet för personlig grooming och vård dig undrande över varför ingen kom på den här idén tidigare.

IF Gold Award 2023 - Beauty/Care
Panasonic MULTISHAPE
732,83 kr
 • Innovativ — ett multishape-handtag kan användas för trimning, rakning och borstning av tänder tack vare de utbytbara fästena 
 • Uthållighet – Multi-shape-handstycke med nickelmetallhydrid-batteri är laddat på en timme och säkerställer ca 50 minuters drift 
 • Exakt - 2 kamfästen för skägg och hår med 39 längdinställningar på 1–20 mm (0,5 mm utan fäste) 


Köp här
10/02/2023 06:19 pm GMT

Loewe Iconic

bästa design tv 2023

Loewe iconic är en anmärkningsvärd fusion av TV och soundbar, som sömlöst smälter samman i en fängslande och harmonisk design. Den är tillverkad av Syno-Stone och överträffar konceptet med ett vanligt vardagsrum och lyfter ditt hem till en extraordinär värld.

Denna exceptionella installationslösning kombinerar den senaste TV- och ljudtekniken med oöverträffad design och har den högsta nivån av teknisk funktionalitet. Loewes ikoniska TV-ljudlösning är noggrant utvecklad i Loewes berömda tyska designstudio och tillverkad med traditionell tysk teknik, och har en distinkt och skulptural 360-gradersdesign. Dess närvaro ger en konstnärlig touch och förvandlar vilket rum som helst till ett raffinerat utrymme.

Juryns omdöme:

Iconic OLED TV är den senaste i en hundraårig rad av designklassiker från Loewe. Skulptural design, återvunna material som matchas med den senaste bildskärmstekniken, intuitiv användarvänlighet och enastående ljud: en mästerlig blandning av avancerad teknik och design.

Google Pixel Watch

bästa design smartwatches 2023

Google Pixel Watch är en anmärkningsvärd klocka som sömlöst sammanför de finaste attributen från Google och Fitbit. Denna exceptionella bärbara enhet kombinerar den oöverträffade bekvämligheten och hjälpen från Google med de banbrytande hälso- och fitnessfunktionerna från Fitbit, vilket resulterar i en extraordinär enhet som har en fantastisk design.

Dess eleganta och anspråkslösa form utstrålar en känsla av tidlös sofistikering och omdefinierar konceptet med en traditionell klocka. Med inspiration från den fascinerande lockelsen hos bläcksvarta vattendroppar materialiseras urtavlorna från djupet av den utsökta kupolformade displayen och smälter sömlöst samman toppmodern hårdvara och innovativ programvara.

Juryns omdöme:

Google Pixel Watch är mycket konsekvent med designspråket i Google-serien men har ändå sitt eget unika utseende som refererar till traditionella klockor. Den har också en bra bärbarhetsfaktor tack vare den stora uppmärksamhet som dess designers ägnade åt haptiska principer.

IF Gold Award 2023 - Watches/Jewellery
Google Pixel Watch Smartwatch
3 920,37 kr
Köp här
10/02/2023 05:32 pm GMT

Läs mer: Bästa smartwatch 2023 enligt experterna

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 hörlurar

Sony har lyft sin brusreduceringsteknik till extraordinära höjder med lanseringen av hörlurarna WH-1000XM5. De har inte bara uppnått en oöverträffad brusreducering, utan de har också gjort allt för att förbättra ljudkvaliteten och leverera en autentisk och oförstörd ljudupplevelse. Definitivt en av de bästa trådlösa hörlurarna 2023.

Sony har gjort mycket för att omforma den interna strukturen, vilket har resulterat i en ljudlös konfiguration som utstrålar sofistikering med sin eleganta matta finish.

Juryns omdöme:

Det tydliga och exakta formspråket hos Sonys hörlurar WH-1000XM5 återspeglar exceptionellt hög kvalitet, både tekniskt och estetiskt. Höljets tydliga kanter bildar en spännande kontrast till de mjukt designade beröringspunkterna på alla direkta kontaktytor.

IF Gold Award 2023 - Audio
Sony WH-1000XM5
4 490 kr
 • Branschledande brusreducering med 8 mikrofoner
 • Exceptionell High-Resolution Audio kvalitet
 • Smart och intuitiv användarupplevelse med Adaptive Sound och Speak-to-chat
 •  Upp till 30h batteritid, USB-PD-kompatibel för snabb laddning när du är på språn


Köp här

PlayStation VR2

playstation vr2 guldmedalj design

PlayStation(R)VR2 är en banbrytande pryl inom VR-spel som lyfter den uppslukande upplevelsen till oanade höjder. Med denna kan du fördjupa dig i spelvärldar som aldrig förr och förflytta dig till en värld av oöverträffad närvaro.

Headsetet och handkontrollen är utrustade med den senaste hårdvaran och innovativa funktioner, och erbjuder ett enastående utbud av sensationer som kommer att omdefiniera dina spelmöten.

Juryns motivering:

Få varumärken uppnår verkligen status som ikon, men Sony Playstation är utan tvekan ett av dem. PlayStation VR2 ger virtual reality-spel samma förfining, innovation, värde och intelligenta design som gjorde tidigare Playstation-modeller så älskade.

IF Gold Award 2023 - Gaming Hardware/VR/AR
PlayStation VR2
7 390 kr
 • Fantastisk visuell upplevelse med levande, superskarp 4K HDR-grafik4 som ger hisnande VR-miljöer tydligt fokus.
 • Två OLED-skärmar på 2 000 x 2 040 ger mer än fyra gånger så hög upplösning jämfört med det ursprungliga PlayStation VR-headsetet.
 • Överlägsen kvalitet och en bekväm och smidig visuell upplevelse med upp till 120 b/s.
Köp här
Written By
More from Redaktionen
Varför elfordon är framtiden – här är några av orsakerna
De massiva förändringarna från fordon med fossila bränslen till elfordon är oundvikliga....
Read More