Bästa Smartwatch 2023 – vinnaren i världens mest prestigefyllda tävling för konsumentelektronik

bästa smartwatch 2023

Vilken smartwatch är bäst 2023? För att svara på den frågan är det en utmärkt idé att gå prisutdelningen hos EISA som med hjälp av oberoende recensioner tagit fram bästa smartwatch på marknaden 2023. Här är bästa smartwatch 2023.

Organisationen EISA (Expert Imaging and Sound Association)består av fler än 60 av de mest respekterade tidskrifterna runtom i Europa som specialiserar sig på konsumentelektronik. Detta är definitivt ett av de mest respekterade teknikpriserna i världen och därmed också källan du kan använda dig av när du säker bästa smartwatch 2023.

Läs mer: Bästa GPS-löparklocka

Bästa Smartwatch 2023

bästa smartwatch som vanligt klocka herr

EISA utsåg Huawei Watch GT 3 Pro till ”årets smartklocka för 2022–2023” i augusti. Detta är tredje året i rad Huawei vinner pris för årets bästa smartklocka. Med andra ord är Huaweis Smartwatches bevisligen bland de bästa på marknaden.

smartwatch som vanligt klocka 2023

I juryns kommentarer heter det att Huawei Watch GT 3 Pro är Huaweis mest polerade och perfekta smartklocka hittills. De prisade också dess klassiska och lyxiga design samt Huaweis skarpa och färgglada AMOLED-skärm. Även dess avancerade operativsystem och överflöd av applikationer och funktioner utmärkte sig enligt bedömningarna.

Här märks bland annat funktioner som övervakning av blodsyrenivån, stresstester, vattenbeständighet samt en exceptionell batteritid.

Bästa smartwatch med EKG-funktion

bästa smartwatch med ekg funktion 2023

Huaweis Watch GT3 Pro är även unik på så sätt att den fått CE-certifiering för sin EKG-funktion. Nu kan den även erbjuda avancerade mätningar och hälsoanalyser. Det är Huaweis första smartklocka som får CE-märkning för EKG-analys i Sverige. EKG-funktionen Watch GT3 Pro gör en elektrofysiologisk avläsning på ditt hjärta – ett snabbt och okomplicerat sätt att bevaka hjärtaktiviteten.

bästa smartwatch 2023

Dessa funktioner har tagits fram i syfte att förbättra användares kunskap om sin hälsa. De avancerade och finkänsliga sensorerna kan samla och analysera hjärtats rytm och eventuellt förmaksflimmer i realtid. Genom olika EKG-tester kan appen identifiera hälsorisker såsom oregelbunden puls eller hjärtfrekvens. Mätprocessen är enkel och smidig och fungerar genom att användaren är i kontakt med elektroden som finns på enhetens sida i 30 sekunder. Resultaten från undersökningen visas på klockdisplayen i realtid.

smartwatch till android samsung 2023

Smartklockan är utrustad med funktioner som mäter användares puls och sömn. Den sistnämnda gör det möjligt att kontinuerligt hålla koll på sömnen, mäta stressnivåer och ger påminnelser och tips för en mer hälsosam livsstil.

Smartklockan hjälper även användaren att ta konditionen till nästa nivå. Det finns över 100 olika träningslägen och du hittar även övervakning av blodsyrenivå samt stresstest. Huawei Watch GT3 Pro har även vattentäthet ända upp till 30 meter, vilket gör att du aldrig behöver ta av den.

bästa smarta klocka 2023

Batteritiden ligger på ända upp till två veckor, vilket är exceptionellt i jämförelse med vilken annan klocka som helst på marknaden.

Användare kan para Watch GT 3 Pro med andra smarta enheter från Huawei eller enheter som stöds av iOS eller Android. 

Vanliga frågor om Smartwatches

Varför köpa en Smartwatch?

Om du strävar efter att leva ett hälsosamt liv är en smartwatch nyttig på många olika sätt. Med hjälp av denna kan du hålla koll på din aktivitet genom stegmätare, mäta kvaliteten på din sömn och även i övrigt hjälpa dig få en översikt över hur du mår och lever.

Vad kännetecknar en bra smartwatch?

Vi har alla olika krav på vad en smartwatch bör innehålla. Förutom funktionerna är det viktigt att du även håller koll på batterilängden efter full ladddning, hur väl den fungerar med olika operativsystem samt design.

Vad ska man ha för smartwatch 2023?

Det är inte det enklaste att välja rätt smartwatch bland alla alternativ på marknaden. Ett bra sätt är ändå att ta hjälp av experter som oberoende branschtidskrifter när du gör ditt val.

Vilka smartklockor har EKG?

En av de prisbelönade smartklockor med EKG är Huaweis Watch GT3 Pro som fått CE-certifiering för sin EKG-funktion. Även Withings Scanwatch är ett riktigt bra alternativ bland smartwatches med EKG-funktion.  

Smartwatch vs aktivetetsarmband?

Aktivitetsarmband är oftast mindre och har mer begränsade funktioner än smartwatches. Priset är ofta också lägre på aktivitetsarmband. Om du främst behöver funktioner som stegmätning och antal förbrända kalorier kan ett aktivtetsarmband räcka bra. Om du dock vill ha en mer komplett mätning av din hälsa är en smartwatch att föredra.

Written By
More from Redaktionen
ASUS lanserar Vivobook Pro 14X/16X OLED i Sverige
ASUS tillkännagar nu den nordiska lanseringen av Vivobook Pro 14X/16X OLED (N7400/N76600),...
Read More