Etablerad aktör siktar på att bli Sveriges billigaste onlinebutik för matvaror – Omfattande prissänkningar väntar kunderna

Billigaste matbutiken online i Sverige 2024

Vilken är den billigaste matbutiken online i Sverige 2024? Nu kommer en het kandidat när Mathem meddelar om en ambitiös plan för att omdefiniera sitt kunderbjudande genom betydande prissänkningar. I linje med sin nya prisstrategi, och som en del av sammanslagningen med den norska matbutiken Oda, siktar Mathem på att etablera sig som den mest prisvärda matbutiken på nätet i Sverige.

Från mitten av mars kommer kunderna att märka av prissänkningar på en rad populära produkter, med ett initialt fokus på att justera priset på 500 varor för att konkurrera med marknadens prisledare. Detta är bara början, då fler prissänkningar planeras för att ytterligare stärka Mathems position som den föredragna onlinebutiken för matinköp.

Effektivisering bakom kulisserna

Billigaste matbutiken online i Sverige 2024

Denna omställning till lägre priser är möjlig tack vare sammanslagningen med Oda, vilket inte bara leder till en mer kostnadseffektiv verksamhet men även en förbättrad kundupplevelse.

“Vi strävar efter att ge våra kunder mer valuta för pengarna och samtidigt locka till oss nya kunder genom att erbjuda en tjänst som förenklar deras vardag,” förklarar Johan Lagercrantz, Co-Managing Director på Mathem.

Läs också: Automatisering leder till prisändringar hos Mathem

Innovation i leveransprocessen

Som en del i denna förändringsprocess övergår Mathem till att leverera beställningar i papplådor istället för papperskassar, en åtgärd som förväntas skydda varorna bättre och minska klimatavtrycket.

Denna logistiska förbättring är en viktig del i att göra Mathems tjänst mer prisvärd utan att kompromissa med kvaliteten. “Införandet av papplådor är central i vår strävan att minska utsläppen och samtidigt göra det mer ekonomiskt för våra kunder,” tillägger Lagercrantz.

Förbättringar i den digitala shoppingupplevelsen

Billigaste matbutiken online i Sverige 2024

Utöver sänkta priser och förändringar i leveransmetoden arbetar Mathem även med att förbättra den digitala kundupplevelsen. Detta inkluderar en uppgraderad sökfunktion, en förbättrad recepttjänst och en mer personligt anpassad rekommendationstjänst.

Dessutom kommer kunderna att fortsätta njuta av kostnadsfria leveransalternativ, medan vissa justeringar i leverans- och förpackningsavgifter kommer att göras för att spegla de lägre priserna.

Med dessa omfattande förändringar och förbättringar positionerar sig Mathem som en stark utmanare till att vara billigaste matbutiken online i Sverige 2024, med målet att bli det självklara valet för prismedvetna konsumenter.

Läs också: Mathem recension

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bluegaz släpper ny gasolkamin med innovativ fläktfunktion
Efter en betydande tid med ökade kundförfrågningar, lanserar nu Bluegaz sin senaste...
Read More
0 replies on “Etablerad aktör siktar på att bli Sveriges billigaste onlinebutik för matvaror – Omfattande prissänkningar väntar kunderna”