Automatiseringsframsteg leder till prisändringar hos Mathem

mathem prisjämförelse

Trots den pågående inflationen och stigande priser på marknaden introducerar Mathem en uppdaterad prisstrategi. Initialt kommer priserna på de 200 mest sålda produkterna i deras sortiment att justeras för att spegla priserna hos ICA Maxi.

Denna förändring kommer märkbart att påverka det genomsnittliga inköpsbeloppet för kunder. Denna ändring markerar starten av flera planerade prisjusteringar, vilket är en direkt följd av förbättrad effektivitet tack vare den automatiserade enheten i Larsboda.

Förbättringsarbetet med Mathems enhet i Larsboda pågår med positiva framsteg, vilket gör att verksamheten optimeras kontinuerligt. Tack vare denna optimering kan Mathem förbättra sina erbjudanden i form av prissättning, sortimentsdynamik och tillförlitliga leveranser, vilket ytterligare förstärker kundupplevelsen.

Som en del av denna strategi kommer priserna på 200 av de mest omtyckta produkterna nu att jämföras med priserna hos ICA Maxi i Stockholm. Genom att göra detta hoppas Mathem ge en positiv effekt på det genomsnittliga inköpsbeloppet.

Vi ser i våra kundundersökningar att Mathem upplevs som en premiumtjänst, vilket vi är, men också ofta som dyrare än vi egentligen faktiskt är. I prisjämförelser mellan exempelvis genomsnittliga matkassar ligger vi generellt på samma prisnivå som medelstora matbutiker, eftersom våra leveransavgifter är lägre än hos de flesta av våra konkurrenter online. Genom att matcha priserna med ICA Maxis vill vi tydliggöra detta ytterligare och på så vis förändra uppfattningen bland våra kunder, säger Erel Sherman, Chief Product Officer på Mathem.

De produkter som jämförs med ICA Maxis priser är ofta köpta, vilket betyder att kunder troligen kommer att märka en tydlig förändring i deras inköpsbelopp.

– I en marknad som denna, där alla aktörer på marknaden kämpar mot inflation och prisökningar, känns det oerhört kul att kunna göra denna spännande justering. Det är ett tydligt exempel på hur effektiviseringen av Mathems verksamhet, tack vare vår automatiserade anläggning, faktiskt direkt kommer kunderna till gagn. Och det är ju alltid vårt främsta fokus, säger Erel Sherman.

Om Mathems prisjämförelse

bästa priser på mat online

Mathem jämför priset på över 200 av de mest populära produkterna med onlinepriset från minst fem Ica Maxi-butiker i Stockholm. Varje månad granskar man deras priser och anpassar sig efter butikernas medianpris.

Erbjudanden, volymrabatter, nedsatta priser eller andra specialpriser ingår inte i deras jämförelse.

Jämförelse baserad på enhetspris

Mathem jämför utvalda, identiska märkesprodukter och jämförbara produkter av samma kvalitet och prisnivå. Om det finns en storleksskillnad på produkten baseras jämförelsen på produktens närmaste storlek.

More from Benny Sjölind
Trendande produkter år 2024: En inblick i framtidens innovation och konsumentpreferenser
I den dynamiska världen av konsumentvaror och teknik är det viktigare än...
Read More
0 replies on “Automatiseringsframsteg leder till prisändringar hos Mathem”