Icebug presenterar sommarens skönaste löparsko 

Sommarens skönaste löparskor 2022
Foto: Nicklas Elmrin & Lisa Thanner

Luftig, väldämpad och tillverkad med lågt klimatavtryck. Det är några av egenskaperna hos Icebugs nya löparsko Arcus RB9X. Definitivt skönaste nya löparskor sommaren 2022!

Om du gillar bekväma löparskor är nyheten från Icebug definitivt något att satsa på. Företaget är känt för sina greppsäkra löparskor, där dubbskor för vintern är den främsta produkten. Men under senare år har Icebug även tagit fram flera andra nyheter som även passar under sommarhalvåret – utan att för den delen kompromissa på greppsäkerheten.

Läs mer: Bästa GPS-klocka för löpning 2022

Skönaste nya löparskor sommaren 2022

Svenska Icebugs senaste löparsko är en välkommen nyhet för alla som gillar att springa bekvämt. Arcus RB9X är mjuk och väldämpad, har extra mycket utrymme för tårna och kommer dessutom med en luftig mesh-ovandel som håller fötterna svala under varma sommardagar. 

Under sulan finns en grovmönstrad gummisula med 15 procent återvunnet gummi, tillverkad i Icebugs egen gummiblandning RB9X som är känd för sitt fenomenala grepp på både våta och torra underlag.

Den här skon är verkligen otroligt härlig att springa i. Komforten är något alldeles extra, och precis som med alla Icebugs skor behöver man inte heller oroa sig för att halka. Det är helt enkelt en fröjd att springa med Arcus RB9X, och föredrar man i stället raska promenader så är den ett utmärkt val även för det, säger Marie Thomasson, PR-ansvarig på Icebug.

Utmärker sig med lågt klimatavtryck

skönaste nya löparskor sommaren 2022

Utöver sin komfort, sticker Arcus RB9X också ut med sitt låga klimatavtryck. Icebug fortsätter sitt gedigna arbete med att förändra processer och material för att göra minimal påverkan på planeten. Precis som hos alla Icebugs skor finns en QR-kod på insidan av skon som kan scannas för att med 100% transparens ta del av alla material och leverantörer som använts för att tillverka skon. 

På Arcus RB9X är till exempel ovandelen gjord i återvunnen PET, och i mellansulan används ett material som tillverkas av alger från övergödda sjöar. Hela skons klimatavtryck är 8,9 kg CO2.

När vi började mäta utsläpp 2015 hade ett genomsnittligt par Icebugskor ett klimatavtryck på 12,9 kg CO2, säger Marie Thomasson. Vi har redan kommit långt, men vi är långt från klara med vårt arbete. För att uppfylla våra åtaganden i enlighet med Parisavtalet måste vi få ner avtrycket till 6,4 kg CO2 senast 2030 – men jag hoppas så klart att vi ska kunna nå dit mycket snabbare, fortsätter Marie Thomasson.

Läs mer: Bästa sportglasögon 2022

Arcus BR9X – Skönaste nya löparskor för sommaren

skönaste nya löparsko för sommaren 2022

Arcus ger det bästa av två världar i form av komfort och grepp. Yttersulan i Icebugs greppgummi RB9X™, tillsammans med ett genomtänkt sulmönster, ger skon riktigt bra greppegenskaper på både vått och torrt underlag.

Med en rymlig tåbox, ett material som andas bra och vår mest bekväma mellansula kommer Arcus vara skön på foten hela dagen.

Klimatavtrycket är för Arcus v1 är 8,9 kg CO2 ekv. per par.

Rekommenderat pris ligger på 1699 kr.

Arcus BR9X GORE TEX® – vattentäta och smidiga löparskor

skönaste nya löparskor för sommaren 2022

Arcus finns även i en vattentät modell. Med ett integrerat GORE-TEX®-membran i överdelenen är skon också både vattentät och smidig.

Klimatavtrycket är för Arcus v1 är 9,1 kg CO2 ekv. per par

Rekommenderat pris är 1799 kr för denna skomodell.

More from Benny Sjölind
De lyxigaste hotellkedjorna i världen 2024
Bland hotellanläggningar finns det en utvald grupp som går längre än till...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *