Bästa sportglasögon 2024 – välj rätt solglasögon för alla utomhusaktiviteter

bästa sportglasögon 2022

Utvecklingen är snabb gällande solglasögon just nu. Det gäller speciellt inom sportglasögon där det funktionella är i fokus. Här tar vi fram bästa sportglasögon 2024 inom olika sportaktiviteter.

I dagens läge finns solglasögon som är anpassade för de flesta typer av idrottsaktiviteter. Det finns sportglasögon för golf, padel och segling. Det finns också ett bra utbud av sportglasögon för löpning på marknaden.

Vilka sportglasögon ska man köpa?

Vilka sportglasögon ska man köpa?

Vi val av sportglasögon är det speciellt viktigt att de har bra skydd mot skadlig UV-strålning och blått ljus. Där bör du alltid välja sportglasögon som är CE-märkta. Men det finns även andra saker att tänka på om du vill optimera din idrottsprestation.

I första hand handlar det såklart att undvika att bländas av starkt solljus. Det är också viktigt att få bra kontrast så att du får bra syn i olika vinklar. Därför är sportglasögon oftast välvda för att de skall skydda i alla möjliga vinklar. Den välvda formen gör också så att solglasögonen sitter bättre.

Numera är även bågarna lätta, vilket gör att du knappt märker av dem när du idrottar.

Bästa sportglasögon 2024 för alla utomhusaktiviteter

I fokus när du väljer sportglasögon för rätt kontrast är färgen på glasen. Därför är det viktigt att du även tänker på vilken idrott du skall utöva när du köper sportglasögon. Polariserade glas är bästa allround-solglasögon eftersom de minskar reflexer och bländningar oberoende av utomhusaktivitet.

Sportglasögon för segling, vattenskidor och SUP-brädan

Det finns en orsak till att det är populärt med spegelglas och polariserande linser vid vattenaktiviteter som vattenskidor och segling. Dessa gör att det behagligt för ögonen i det starka ljus som vattnet avger. De polariserande glasen tar bort solreflexer och de bländningar som vågarna avger.

bästa sportglasögon för segling vattenskidor och sup

Om du letar efter bästa sportglasögon 2024 för segling, vattenskidor eller SUP är Bliz Breeze ett utmärkt alternativ. Dessa är tekniskt avancerade och pålitliga sportglasögon som passar perfekt för alla typer av sporter och aktiviteter.

De har en ultra låg vikt och en avancerad linsteknologi och är tillverkade i TR90, ett högteknologiskt material med låg vikt och mycket hög flexibilitet. Möjligheterna att justera solglasögonen är närmast oändliga då du kan justera tempelspetsarna och nässtycket för bästa komfort.

Sportglasögonen är också utrustade med Hydro Lens Technology™. En okrossbar X-PC med hög optisk kvalitet för klar och skarp sikt i olika väderförhållanden med minimala brytningsfel. Solglasögon har också repskydd och vattenavstötande egenskaper.

En annan fördel är att linsen är avtagbar, vilket gör att du enkelt kan byta ut den mot andra linsfärger och filterkategorier när väderförhållandena ändras. Med andra ord är Bliz Breeze en av de mest mångsidiga sportglasögonen på marknaden för alla olika typer av aktiviteter.

Bästa sportglasögon för tennis, padel och golf

För bollsporter som golf, tennis, padel och beachvolleyboll är bruna eller grå glas optimala. Dessa ger bra kontrast och rätt färgåtergivning som gör att du enklare kan fokusera på både bollen och linjerna på banan.

bästa sportglasögon för tennis och padel

Bliz Motion + är ett par strömlinjeformade sportglasögon med grå/svarta linser för både damer och herrar. De har en säker passform för att du ska kunna prestera på en maximal nivå. Tack vare den lätta vikten och bekvämligheten passar de utmärkt för sporter som tennis, padel och golf.

De är tillverkade av High Impact PC, ett material som är både lättviktigt och starkt. De har skalmar, Temple Tips och näsdel i friktionsgummi som gör att solglasögonen sitter bekvämt på näsan.

Sportglasögonen är även utrustade med en slitstark Smoke with silver mirror-lins, som är anpassad och särskilt lämplig för användning i starkt solljus. Du får också två utbytbara linser, en i Orange och en i Clear. Linserna är tillverkade av polykarbonat, som är tio gånger så slagtåligt som plast eller glaslinser, samtidigt som de ger dig den högsta nivån av skydd.

Läs mer: Bäst i test padelracketar

Sportglasögon för löpning och cykling

Vid löpning och cykling är gröna eller grå glas det optimala valet när du väljer sportglasögon. Dessa ger den absolut bästa färgåtergivningen och hjälper dig uppfatta skuggor och förändringar i naturen på rätt sätt.

bästa sportglasögon för löpning och cykling 2024

Spektrum Blankster Black – Grey Lens är ett av de absolut mest prisvärda sportglasögonen för löpning och cykling. De är oerhört bekväma och kombinerar det optimala skyddet med låg vikt så att du knappt märker att du bär dom.

De har en strömlinjeformad linsform och är byggda för högfartsaktivitet med en passform som smiter tätt kring ditt ansikte för bästa skydd. De är designade för långvarigt aktivt användande som löpning och cykling eller klättring. Den grå Zeisslinsen ett ultimat skydd när du utsätts för starkt ljus under lång tid, vilket är bra under längre löp- och cykelturer sommartid. Linsen ger dig skydd från starka reflektioner och bästa möjliga komfort och en naturlig färgåtergivning. 

Läs mer: Bästa gps-klocka för löpning

More from Benny Sjölind
Nu finns Royal Talens samarbetskollektion med Pantone i Sverige
Ifjol lanserade Royal Talens sitt spännande partnerskap med Pantone Denna innovativa serie...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *