Här är är GPS-löparklockan som Eliud Kipchoge använder

vilken gps löparklocka använder Eliud Kipchoge

När Eliud Kipchoge den 25 september 2022 satte ett nytt världsrekord i Berlin med tiden 2:01:09 befäste han sin position som den bästa maratonlöparen genom tiderna. Men vilken gps löparklocka använde Eliud Kipchoge under sitt världsrekordslopp?

Det är välkänt att Nike är Eliud Kipchoges främsta sponsor och var också den som var med och anordnade det historiska Sub 2 marathon-loppet i Wien för några år sedan. Vad som är mindre känt är vilka andra produkter han använder. Till maratonlöparens viktigaste verktyg hör även en tillförlitlig gps-löparklocka. Den behöver ha utmärkt och tillförlitlig gps-data och snabb respons för att mäta plötsliga tempoökningar och -sänkningar.

Vilken gps-löparklocka använder Eliud Kipchoge?

Eliud Kipchoge gps löparklocka

Eliud Kipchoge bär gps-löparklockan COROS PACE 2, som definitivt är en av de bästa löparklockorna på marknaden och en klocka som många elitlöpare använder.

Denna löparklocka är prisvärd och har bland annat följande egenskaper:

  • Utmärkt batteritid
  • Vikt på endast 29 gram
  • Patentskyddad algoritm för banträning
  • Nattläge för träning i mörker
  • Lättläst display
  • Hälsoanalys

I världsrekordloppet i Berlin bar alltså Eliud Kipchoge COROS PACE 2 tillsammans med Moses Koech, som fungerade som Kipchoges pacer.

Komplett GPS-löparklocka för många aktiviteter

gps löparklocka Eliud Kipchoge

COROS PACE 2 har även en vattentäthetsklassificering på 50 meter, vilket gör att du kan ha på dig klockan för att registrera din simningsaktivitet om du behöver göra alternativ träning i bassängen.

Nattläget på klockan är alldeles utmärkt för våra svenska förhållanden vintertid. Medan manuella val fortfarande bibehålls för snabb aktivering av bakgrundsbelysningen så lämnar nattläget bakgrundsbelysningen påslagen under hela din träning.

Denna belysning är tillräckligt ljus för dina ögon att vänja sig och läsa i mörkret, men tillräckligt dämpad för att bibehålla bästa möjliga batteriprestanda under hela din löptur. Funktionen stängs av automatiskt när du slutför din träning eller när solen går upp.

COROS PACE 2 har också ett styrketräningsprogram som innehåller över 200 övningar. I klockan finns övningar för överkropp, ben, mage och rygg. Klockan registrerar automatiskt dina kroppsrörelser och övervakar din hjärtfrekvens för att beräkna brända kalorier.

More from Benny Sjölind
Bästa GPS-klocka för löpning 2023 – Denna löparklocka använder eliten
Hur vet man vilken GPS-klocka att satsa på 2023? Ett sätt är...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *