Apple presenterar banbrytande verktyg för spatial databehandling

apple vision pro funktionaliteter

Apple, den banbrytande teknikjätten, har presenterat sin senaste uppsättning mjukvaruverktyg som kommer att omdefiniera möjligheterna med spatial computing via sin senaste skapelse, Apple Vision Pro. Denna enhet, som drivs av visionOS – det första spatiala operativsystemet någonsin – möjliggör interaktion med digitalt innehåll i den fysiska världen, med hjälp av ögon, händer och röst för intuitiv inmatning.

Vision Pros kapacitet kan nu utnyttjas av Apples globala utvecklarcommunity, som kommer att skapa en ny generation spatial computing-appar som utnyttjar den oändliga canvas som Vision Pro erbjuder. Genom att sammanföra digitalt innehåll med den fysiska världen kan utvecklare skapa omvälvande användarupplevelser.

De kan nu utnyttja Vision Pros unika funktioner och visionOS Software Development Kit (SDK) för att skapa appupplevelser som spänner över olika kategorier, som produktivitet, design och spel.

För att ge praktisk erfarenhet planerar Apple att lansera utvecklarlabb nästa månad på platser över hela världen, inklusive Cupertino, London, München, Shanghai, Singapore och Tokyo. Utvecklare kommer att få möjlighet att testa sina appar på Vision Pro-hårdvara och få vägledning av Apples ingenjörer. Dessutom kommer utvecklingskit att finnas tillgängliga för dem som vill bygga, iterera och testa direkt på Apple Vision Pro.

Susan Prescott, Apples VP of Worldwide Developer Relations, betonade den revolutionerande karaktären hos Apple Vision Pro. “Spatial computing, som utnyttjar användarens omgivande utrymme, öppnar upp spännande möjligheter för utvecklare och gör det möjligt för dem att hitta nya sätt att engagera användarna. Detta kommer att underlätta bättre uppkoppling, ökad produktivitet och banbrytande former av underhållning”, säger hon.

Utvecklingsprocessen blir enklare eftersom utvecklarna kan förlita sig på grundläggande ramverk som är bekanta från andra Apple-plattformar. Med dessa verktyg – Xcode, SwiftUI, RealityKit, ARKit och TestFlight – kan utvecklare skapa appar som har olika nivåer av inlevelse, inklusive 3D-fönster, volymer som kan ses från en vinkel och utrymmen för full inlevelse för användaren.

Xcode har dessutom uppdaterats med Reality Composer Pro, ett verktyg som förbereder 3D-modeller, animationer, bilder och ljud så att de ser oklanderliga ut på Vision Pro. Med visionOS-simulatorn kan utvecklarna också utforska och testa rumslayouter och ljusförhållanden. Inkludering tillgodoses med inbyggt stöd för Apples innovativa tillgänglighetsfunktioner.

Från och med nästa månad kan Unitys 3D-appar och spel också portas till Apple Vision Pro för att maximera dess robusta kapacitet.

Utvecklare som har förhandsgranskat visionOS SDK och API:er har uttryckt sin entusiasm över plattformens potential. Företag som Complete HeartX, djay, JigSpace och PTC har redan tagit fram banbrytande tillämpningar inom allt från medicinsk utbildning till musik, kommunikation och tillverkning.

För utvecklare som vill fördjupa sig i spatial computing har Apple gjort visionOS SDK, uppdaterade Xcode, Simulator och Reality Composer Pro tillgängliga via sitt utvecklarprogram. Dessutom finns resurser som teknisk dokumentation, designkit och uppdaterade riktlinjer för mänskligt gränssnitt för visionOS tillgängliga för registrerade Apple-utvecklare.

Utvecklare som vill utforska Vision Pro eller ansöka om ett utvecklarkit kan göra det från och med nästa månad genom att besöka Apples webbplats för utvecklare.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Lagerhaus har lanserat sin påskkollektion för 2024
Göteborgsbaserade inredningskedjan Lagerhaus introducerar sin nya påskkollektion för 2024, en samling som...
Read More
0 replies on “Apple presenterar banbrytande verktyg för spatial databehandling”