Samsung presenterar en revolutionerande 3D-kartfunktion i sin SmartThings-app

Samsung presenterar en revolutionerande 3D-kartfunktion i sin SmartThings-app

I en spännande utveckling för smarta hem-teknologi har Samsung officiellt lanserat en innovativ 3D-kartvy inom sin SmartThings-app, en funktion som förändrar sättet vi interagerar med våra hem. Genom att implementera avancerad AI-teknik, omvandlar denna nya funktion traditionella planlösningar till interaktiva 3D-modeller, vilket gör det betydligt enklare för användare att få en överblick och styra sina uppkopplade enheter.

AI-driven överblick och kontroll

Samsung presenterar en revolutionerande 3D-kartfunktion i sin SmartThings-app

Den här lanseringen markerar en milstolpe för Samsung, då den tillgängliggörs internationellt i alla länder där SmartThings-appen är tillgänglig. Tekniken presenterades tidigare i år på CES 2024 och erbjuder en djupare insyn och kontroll över hushållsapparater och system genom en detaljerad 3D-visning.

Användare kan nu med lätthet justera allt från belysning och temperatur till luftkvalitet och energiförbrukning direkt via appen.

Med ett ökande antal uppkopplade enheter i hemmet, adresserar SmartThings 3D-kartvy ett växande behov av enklare och mer intuitiv enhetshantering. Tidigare krävde appens 2D-kartvy att användarna manuellt matade in sina hemplanlösningar.

Den uppdaterade versionen utnyttjar dock spatial AI-teknologi, som använder LiDAR-sensorer för att skapa exakta 3D-modeller av hemmets utformning, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen och interaktionen med smarta enheter.

Denna framstegsrika kartvy är nu åtkomlig genom SmartThings-appen på både Android- och iOS-enheter, samt via Samsungs smarta TV-apparater. Inom de kommande månaderna planeras utökad funktionalitet till andra enheter, inklusive Samsungs Family Hub-kylskåp.

Den lanserades ursprungligen i Korea och USA och är nu tillgänglig globalt, vilket understryker Samsungs engagemang för innovation och användarcentrerad design.

Utöver hemmets väggar planerar Samsung även att utöka tillämpningen av denna teknologi till kontorsmiljöer och andra kommersiella utrymmen, i samarbete med byggföretag. Samtidigt fortsätter utvecklingen av nya funktioner, inklusive förbättrad användarupplevelse för stora skärmar och Quick Control för snabbåtkomst till nyckelfunktioner, vilket lovar att ytterligare berika den smarta hemupplevelsen.

Läs också: Samsung lanserar Galaxy Smart Ring sommaren 2024

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Polestar 2 har presenterats – Mer kraft, prestanda och räckvidd
Polestar tar elbilar till nästa nivå med sin 2024 års Polestar 2...
Read More
0 replies on “Samsung presenterar en revolutionerande 3D-kartfunktion i sin SmartThings-app”