Amouage presenterar Opus XV – King Blue: En doft som överträffar alla förväntningar

Amouage Opus XV – King Blue

Amouage, det prestigefyllda omanska parfymhuset, har lanserat Opus XV – King Blue till sin uppskattade Library Collection. Sedan starten 2010 har samlingen fungerat som en canvas för några av Amouages djärvaste doftkreationer, som utforskar teman från den digitala tidsåldern till kunskapens kraft.

Opus XV – King Blue fortsätter denna tradition och hämtar inspiration från Salon De Mayo 1967, ett evenemang som firade konvergensen mellan högkonst och allmänheten genom verk av ikoniska konstnärer som Magritte och Picasso.

En parfym som föds ur surrealism och arv

Amouage Opus XV – King Blue

Renaud Salmon, Chief Creative Officer på Amouage, fann sin musa i de surrealistiska konstverken från Salon De Mayo, särskilt deras förmåga att undergräva och överträffa förväntningar.

Salmon gav parfymörerna Alexis Grugeon och Hamid Merati-Kashani i uppdrag att ta fram en doft som skulle utvecklas på oförutsägbara men harmoniska sätt, som ett eko av den surrealistiska andan och samtidigt en hyllning till Amouages rika omanska rötter.

Läs också: Nya Miss Dior 2024

Skapandet av en oväntad Oud

Amouage Opus XV – King Blue

Resultatet av denna vision är en oud-doft som trotsar traditionell början. Till skillnad från typiska ouds börjar Opus XV – King Blue med en bedräglig enkelhet – en ljus mandarinnot, kompletterad med rosépeppar och svarta vinbär.

Denna citrusiga inledning leder till ett dramatiskt hjärta av bärnsten och rökelse, som slutligen övergår i en bas där oud, tillsammans med patchouli, sandelträ och ekträ, avslöjar sin djuriska men samtidigt raffinerade karaktär. Denna komposition utmanar och omdefinierar begreppet “blå” dofter, som traditionellt setts som konventionella eller säkra.

Läs också: Bästa Le Labo parfymer

Essensen av King Blue

Opus XV – King Blue är ett bevis på den innovation och det hantverk som definierar Amouage. Doftens komplexitet speglas i användningen av Oud Silver, en särskilt sällsynt och nyanserad kvalitet av oudolja som tillhandahålls av Ajmal, en respekterad auktoritet inom parfymindustrin.

Valet av ingrediens understryker dubbelheten i King Blue – djurisk men ändå sofistikerad, jordnära men ändå eterisk.

Presentation och förpackning

Opus XV – King Blue är förpackad i Amouages ikoniska khanjar-formade flakon i en fängslande tryffelnyans, vilket återspeglar dess unika karaktär.

Förpackningen och den visuella kampanjen, ledd av Alexandra Reghioua och med konst av Louise Mertens, innehåller organiska och surrealistiska element, i linje med doftens etos av oväntad skönhet och komplexitet.

Amouage Opus XV – King Blue doftprofil

Amouage Opus XV – King Blue är en eau de parfum med en koncentration på 35 % rena parfymoljor som har lagrats i 10 veckor för att uppnå sitt fulla doftdjup. Dess toppnoter av mandarin, svarta vinbär och rosépeppar ger plats för ett hjärta av rökelse och bärnsten, som kulminerar i en bas som innehåller sandelträ, ekträ, patchouli, Oud Silver och läder.

Denna doft är en upptäcktsresa som inbjuder bäraren att utforska det oförutsedda och omfamna överraskningarnas konst.

Läs också: Bästa herrparfym 2024

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Honda Electric SUV lanseras under mars 2024 – Här är alla egenskaper på den nya bilen
Gradvis men säkert omfamnar alla stora bilföretag elbilar. Medan de flesta av...
Read More
0 replies on “Amouage presenterar Opus XV – King Blue: En doft som överträffar alla förväntningar”