Här är Penhaligon’s AlUla – Ny parfym från det anrika brittiska parfymhuset

Penhaligon's AlUla parfym

Penhaligons senaste doftmästerverk, AlUla, är en doftmässig hyllning till öknens väsen och inkapslar den vidsträckta himlen ovanför. Penhaligon’s har en rik tradition av att hämta inspiration från naturen, historien och de aristokratiska nyanserna i sina kollektioner, och fortsätter denna tradition. Doften AlUla är det senaste tillskottet och väver samman berättelsen om sand och himmel, blandar färger av ockra och plommon med den elementära texturen av rökelse och sten.

Penhaligon’s är ett av de mest anrika parfymhusen i världen med en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1872. Detta anrika parfymhus är även brittiska hovleverantörer och har tagit fram många tidlösa parfymer genom åren. Om ni inte tidigare är bekanta med märket är det dags att ta en titt i deras utbud. I Sverige hittar ni Penhaligon’s parfymer bland annat hos Gents.se.

Nu har man också lanserat en ny doft i form av Penhaligon’s AlUla, en doft som hör till deras hyllade Trade Routes Collection där du också hittar parfymer som Halfeti och Cairo – bara för att nämna några.

Doftnoterna i Penhaligon’s AlUla

Penhaligon's AlUla parfym

Här är doftnoterna i nya Penhaligon’s AlUla:

Toppnot: Plommon

När du ger dig ut på denna sensoriska resa hälsar AlUla dig välkommen med den ljuvliga doften av plommon. Denna frukt, som odlats och vårdats genom årtusenden, var en gång en symbol för elitstatus och prydde trädgårdarna i kloster och kungahus. I AlUla symboliserar plommonet den livgivande oasen i öknen, och speglar en oas frodiga livfullhet mitt i en torr omgivning.

Oavsett om plommonet kommer från själva frukten eller dess blommor ger det doften en söt och inbjudande entré, som senare mognar till en djupare och mer komplex doft när den blandas med hjärtnoterna.

Läs också: Nya parfymen Miss Dior 2024

Hjärtnot: rökelse

Kärnan i AlUla är värmen från rökelse, en hyllning till den gamla rökelsevägen som doften har hämtat sin inspiration från. Rökelse, med sin historia av rituella och ceremoniella användningar, ger doften en varm, bärnstensfärgad doft.

Rökelse kommer från gummiharts från träd i Etiopien och Somalia och är en kryddig, balsamisk närvaro som tillsammans med vanilj berikar doftens hjärta med en djup och fascinerande arom.

Basnot: Vanilj

Som avslutning på doftresan är vanilj basnoten i AlUla, med en välbekant men sofistikerad sötma. Denna ingrediens, som tog sig från hemlighetsmakeriet i Mexiko till att bli en global aromambassadör, ger doften en krämig, gourmand kvalitet.

Vaniljen i AlUla förstärks med inslag av tobak och patchouli och får en jordig, rökig karaktär som grundar doften i en rik, njutbar avslutning.

Penhaligon’s AlUla är inte bara en doft; det är en doftresa som fångar öknens själ och berättar en historia om kontraster mellan den karga sanden och frodigheten i dolda oaser, mellan gamla traditioner och modernt parfymhantverk.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Europas ledande kryptoplattform har tagit bort insättnings- och uttagsavgifter för transaktioner i svenska kronor
Vilken plattform har lägsta avgifter för transaktioner i kryptovalutor på den svenska...
Read More
0 replies on “Här är Penhaligon’s AlUla – Ny parfym från det anrika brittiska parfymhuset”