Renault presenterar Mobilize Duo – uppföljaren till Twizy

Renault mobilize Twizy

Nu presenterar Renault Mobilize Duo, koncernens helt nya varumärke som presenteras på bilmässan i Paris nästa vecka. Bilen kunde närmast beskrivas som en Renault Twizy 2.0, men med en betydligt bättre räckvidd.

Mobilize Duo är en liten kompakt “bil” med plats för två personer som sitter bakom varandra precis som i Renault Twizy. Den är endast 1,3 meter bred och tar en väldigt liten plats i trafiken. Det är en ren elbil med en topphastighet på 80 km/h, men den finns även i en version för 45 km/h. Med en räckvidd på drygt 12 mil är den överlägsen sin föregångare med samma toppfart som Twizy.

Ökad batterikapacitet

Renault mobilize Twizy 2022

Den längre räckvidden beror bland annat på att batteriet har vuxit från 6,7 kWh till 10,4 kWh. Det är ungefär vad som finns i en Renault Megane E-tech Plug in hybrid.

Men även i övrigt erbjuder Mobilize Duo flera nyheter. Du har bland annat en kupé som du sitter skyddad inuti. Det är värme i säte, ratt och vindruta och instrumentbrädan är snyggt funkig med digital instrumentering och ett keyless go-system.

Renault mobilize Twizy

Duo har krockkudde i ratten och bromsskivor på alla fyra hjulen, vilket gör det till ett något säkrare fordon i stan än både skotrar, motorcyklar och el-skotrar.

Renault mobilize Twizy 2022

Miljövänlig bil

Duo är också en miljövänligt bil och erbjuder hållbar mobilitet. Den är byggd med mer än 50 % återvunnet material som kan plockas isär och återvinnas efter användning.

Renault mobilize Twizy

Så vad kostar Renault Mobilize Duo? Det återstår att se eftersom man inte kan köpa den traditionellt, som man kunde med Twizy – åtminstone inte ännu.

Mobilize Duo är i första hand tänkt som ett så kallat delningsfordon, som t ex företaget Green Mobility, som har flera hundra Renault Zoes i sin flotta. Som privatkund erbjuder Mobilize ett abonnemangssystem för bilen som ännu inte är prissatt.

Läs mer: Mercedes nya elcyklar

More from Benny Sjölind
Tenways lanserar den perfekta stadspendlaren – elcykeln AGO T
Den holländska elcykeltillverkaren Tenways skapar rubriker och driver branschen framåt med sin...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *