IKEA återupplivar 60- och 70-talets design med kollektionen “Nytillverkad”

IKEA återupplivar 60- och 70-talets design med kollektionen "Nytillverkad"

IKEA tar oss på en nostalgisk resa tillbaka till 60- och 70-talen genom den senaste utgåvan av kollektionen Nytillverkad, som kommer att vara tillgänglig i slutet av mars 2024. Denna fjärde lansering av kollektionen är en hyllning till epoken av flower power, mod och innovation, och visar på företagets åtagande att återinföra och förbättra älskade designklassiker för dagens och morgondagens livsstil.

IKEA har flera intressanta kollektioner på gång denna vår. Nyligen presenterade man kollektionen TESAMMANS som kommer ut den 5:e april och nu ytterligare en färgrann kollektion som nu är på väg är Nytillverkad som tar oss tillbaka till 1960- och 1970-talets glada dagar för heminredning.

Från arkivet till framtiden

IKEA återupplivar 60- och 70-talets design med kollektionen "Nytillverkad"

I centrum för denna lansering står återupplivningen av ikoniska mönster av välkända designer som Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh. Med en blandning av optimism och retroestetik erbjuder kollektionen en modern twist på klassiska produkter, där varje objekt berättar en historia om sitt decenniums kreativa anda.

gogo fåtölj ikea 1970-tal

Bland höjdpunkterna finner vi den uppdaterade versionen av fåtöljen ÖNNESTAD, inspirerad av den legendariska GOGO-fåtöljen från 1972.

“Vi ville skapa en stol som var färgstark, mjuk och bekväm”, förklarar Charlotte Rude, en av de drivande kreatörerna bakom denna nya tolkning.

Designikoner återföds

IKEA lanserar kollektionen "Nytillverkad"

Nytillverkad-kollektionen innehåller även andra remarkabla återlanseringar, såsom textilierna KRANSMALVA och SANDETERNELL som återupplivar Göta Trägårdhs älskade blommönster från tidigt 70-tal.

Ytterligare skatter inkluderar DYKARKLOCKA pendellampskärm, inspirerad av designen från 1964, GARNANÄS soffbord, en ny tappning av det berömda POP-bordet från 1968, samt PRIMÄRSKOG växtställ, en hyllning till det klassiska STREGA från 1962.

IKEA kollektion nytillverkad

“Vi är entusiastiska över möjligheten att återintroducera dessa älskade designikoner och välkomna dem till en ny generation”, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden. Med denna färgstarka och djärva kollektion hoppas IKEA inspirera till kreativitet, mod och positivitet i hem över hela världen.

En hyllning till tidlös design

ikea vårkollektion 2024 1960 och 1970-tal

IKEA:s Nytillverkad kollektion är mer än bara en återlansering av vintageprodukter; det är en firande av tidlös design som anpassats för nutidens behov.

Denna fjärde upplaga av kollektionen markerar en fortsatt respekt för företagets arv samtidigt som det blickar framåt, redo att inspirera och berika hem över hela världen med dess unika blandning av historia och innovation.

More from Benny Sjölind
Upptäck DJI Osmo Pocket 3 – Din perfekta partner för fantastiska filmklipp
I oktober förra året lanserade DJI sin senaste innovation DJI Osmo Pocket...
Read More
0 replies on “IKEA återupplivar 60- och 70-talets design med kollektionen “Nytillverkad””