Škoda presenterar nya elektriska SUV:en Epiq – Här är allt du behöver veta om den nya bilen

Škoda presenterar nya elektriska SUV:en Epiq

Škoda Auto avslöjade sin senaste satsning på den helelektriska fronten under sitt årliga pressmöte den 15 mars – en helt ny SUV crossover som utlovas att bli ett imponerande tillskott till deras växande utbud av elbilar. Döpt till Škoda Epiq, denna mindre SUV är utformad för att kombinera stil, funktionalitet och framtidsteknologi.

En titt på Škoda Epiq

Škodas nya elektriska SUV Epiq

Epiq, som blir den tredje modellen i Škodas elbilslinje efter den kompakta SUV:en Škoda Elroq, visar upp en imponerande räckvidd på upp till 400 kilometer och ett generöst bagageutrymme på 490 liter.

Den 4,1 meter långa SUV:en, som väntas lanseras under 2025, är den första modellen som helt och hållet utvecklats enligt Škodas nya designkoncept “Modern Solid”. Konceptet ämnar förena robust funktionalitet med en autentisk, tidlös design och användning av hållbara material, med en prisindikation på cirka 25 000 euro.

Läs också: Mercedes lanserar laddhybridversion av E-Klass från AMG

Innovativ design och teknologi

Škodas nya elektriska SUV Epiq

Škoda Epiq introducerar en fräsch, robust och autentisk design som omfamnar det nya formspråket “Modern Solid”. Designen utmärks av en moderniserad Škoda-grill, tydliga linjer som framhäver bilens axlar, och strålkastare med kubistiska inslag och LED-Matrix-funktionalitet.

Ett sluttande tak som övergår i en takspoiler och luftmotståndsoptimerade fälgar bidrar till bilens aerodynamik, medan exteriöra detaljer i ett unikt mörkt krom ger Epiq en distinkt utstrålning.

Škodas nya elektriska SUV Epiq interiör

Interiört bjuder Škoda Epiq på en modern och ren design i linje med “Modern Solid”-konceptet. Viktiga reglage och knappar har bevarats för säker hantering under färd, och det har lagts stor vikt vid användning av slitstarka, praktiska och hållbara material.

Škodas nya elektriska SUV Epiq

Med “mobile first” i åtanke har den digitala användarupplevelsen förbättrats, inklusive förbättrad synkning med smarta enheter och stöd för dubbelriktad laddning, vilket gör bilen till en mobil energireserv.

Epiq i Škodas elbilsstrategi

Namnet Epiq, som härstammar från det grekiska ordet “epos”, signalerar inte bara bilens episka ambitioner utan också dess roll som en banbrytande eldriven SUV i Škodas modellutbud. Med produktion i Pamplona, Spanien, understryker Škoda sitt åtagande att investera i e-mobilitet och förnya sin bilflotta för en hållbar framtid.

Med sin världspremiär planerad till början av 2025, markerar Škoda Epiq en ny riktning för märket och kompletterar det befintliga utbudet av eldrivna fordon, inklusive den kommande Škoda Elroq och den etablerade Škoda Enyaq. Epiqs lansering är ett tydligt tecken på Škodas ambitioner att leda inom elbilssektorn och erbjuda innovativa lösningar för framtidens mobilitet.

Läs också: Kolla in lyxbilen Rolls-Royce Arcadia DropTail

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bästa nya spinningcykel i premiumklassen 2022
I September lanserades Wahoo Kickr Bike, som är spinningcykel med många innovativa...
Read More
0 replies on “Škoda presenterar nya elektriska SUV:en Epiq – Här är allt du behöver veta om den nya bilen”