LG presenterar nya UltraGear™ OLED-Gamingskärmar – En ny era inom gamingteknologi

LG presenterar nya UltraGear™ OLED-Gamingskärmar

LG Electronics har nu offentliggjort den senaste serien av UltraGear™ OLED-gamingskärmar i Norden. Denna nya kollektion omfattar fem skärmar som erbjuder banbrytande teknologi för spelentusiaster, med storlekar som sträcker sig från 27 till 45 tum. Skärmarna finns i både traditionellt breda (16:9) och ultrabreda (21:9) format, erbjuder en svarstid på imponerande 0,03 ms, och en uppfriskningsfrekvens på upp till 240 Hz vid maximal upplösning.

Flaggskeppsmodellen och dess innovation

I denna nya serie står 32-tumsmodellen UltraGear™ 32GS95UE i centrum, specifikt framtagen för professionella gamers och e-sportsutövare. Denna modell introducerar en revolutionerande funktion, Dual-Hz, som tillåter användare att växla mellan 240 Hz vid en upplösning av 3 840×2 160 pixlar (4K UHD) och 480 Hz vid 1 920×1 080 pixlar (Full HD), allt genom ett enkelt knapptryck.

Detta gör skärmen idealisk för spel med hög intensitet, såsom FPS-spel, där snabb respons är kritisk.

Välvda skärmar för immersiv spelupplevelse

Tillägget av tre välvda OLED-skärmar i serien, med upplösningar på 3 440×1 440 (WQHD) och en böjningsradie på 800R, ytterligare förstärker LG:s åtagande till spelmarknaden. Dessa skärmar, som finns i storlekarna 34, 39 och 45 tum (modeller 34GS95QE, 39GS95QE, och 45GS95QE), kombinerar en uppfriskningsfrekvens på 240 Hz med OLED-teknikens framstående färgåtergivning och kontrast, vilket är resultatet av LG:s långvariga utveckling inom panelteknologi.

Förbättrade spelupplevelser genom design

LG har även lagt stor vikt vid design och användarvänlighet i den nya UltraGear OLED-serien. Ramarna är minimala, och skärmarna har behandlats med LG:s Anti-Glare & Low Reflection-yta (AGLR) för att maximera inlevelsen. Dessutom erbjuder modellen 32GS95UE en uppslukande ljudupplevelse tack vare dess DTS Virtual:X-certifierade Pixel Sound-teknik, med högtalare och subbas integrerade bakom skärmpanelen.

Den större delen av serien kommer också med ett nyutvecklat ‘L’-format stativ som inte bara är ergonomiskt och platsbesparande men även estetiskt tilltalande med sitt Unity Hexagonal-designspråk. Stativen tillåter justeringar för tilt, höjd och svängning, och för de 27 och 32 tum stora modellerna även rotation (pivot).

Varje skärm i den nya serien har erhållit certifieringar från tredje part, inklusive VESA DisplayHDR True Black 400, vilket bekräftar deras djupa kontrastnivåer. De erbjuder också en mängd anslutningsalternativ, som dubbla HDMI 2.1-ingångar, en DisplayPort 1.4, en USB-hubb och ett 3,5 mm hörlursuttag. Adaptiv synkronisering via FreeSync Premium Pro och G-Sync Compatible är även stödd.

LG UltraGear™ OLED-Gamingskärmar tillgänglighet

LG UltraGear™ OLED-gamingskärmarna börjar rullas ut på den nordiska marknaden från slutet av april 2024. I Sverige inleds förhandsbeställningarna den 12 april på LG:s hemsida för de 34 och 39 tum stora modellerna, med bredare tillgänglighet i slutet av månaden. De 32- och 45-tumsmodellerna följer efter i juni, medan den 27 tum stora modellen är tillgänglig för köp omgående.

More from Benny Sjölind
Automatiseringsframsteg leder till prisändringar hos Mathem
Trots den pågående inflationen och stigande priser på marknaden introducerar Mathem en...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *