Amazon Prime Day är tillbaka den 11-12 juli – Här är shoppingtipsen som hjälper dig att förbereda dig!

amazon prime day sverige 2023

Amazon Prime Day, den globala e-handelsgigantens exklusiva shoppinghändelse, återvänder till Sverige den 11-12 juli. Förra årets Prime Day såg medlemmar över hela världen spara totalt 1,7 miljarder amerikanska dollar genom att göra sina köp under denna två dagars-shoppingfest.

Som alltid kommer det att finnas tusentals exklusiva erbjudanden tillgängliga för Amazon Prime-medlemmar, med produkter från internationella varumärken som Bose, Sony och Lego, samt svenska varumärken som Elodie Details, Light my fire och Nick’s.

Fakta: Prime Day 2023

 • Prime Day börjar 00:01 11 juli och slutar 23:59 12 juli.
 • Deltagande varumärken inkluderar elektronik från Philips, Bose, Electrolux och Sony, köksartiklar från WMF, De’Longhi, Nespresso och TEFAL, samt barnfavoriter från Lego och Barbie.
 • Utöver Nick’s kommer det att finnas erbjudanden från svenska små och medelstora varumärken som Linum, Nudient Cases, Elodie Details, Light my fire och Nick’s.
 • För att ta del av Prime Day behöver du vara Prime-medlem – svenska kunder kan bli medlemmar via www.amazon.se/prime genom att registrera sig för en 30-dagars gratis provperiod. Kostnaden därefter är endast 59 kronor per månad, eller 549 kronor per år. Förutom Prime Day och andra exklusiva erbjudanden har Prime-medlemmar även tillgång till snabb och gratis leverans av miljontals tillgängliga produkter, obegränsad streaming av filmer och TV-serier på Prime Video, gratis spel, spelinnehåll och en prenumeration på Twitch.tv med Prime Gaming.

Vad du kan förvänta dig av Amazon Prime Day Sverige 2023

På Amazons engelska Prime Day sidan har man redan lagt ut de erbjudanden som kommer att erbjudas under Amazon Prime Day 2023. Hit hör bland annat utmärkta “Invite-only Prime deals” – en funktion som är ny för året.

Men det kanske mest intressanta av allt är att du under Prime Day 2023 kan få upp till 60% i rabatt på Amazon-enheter, som Kindle Paperwhite, Echo Dot (5th Gen), Amazon Fire TV och Ring Video dörrklocka. Detta är några av de allra mest populära produkterna hos Amazon och under Amazon Prime Day Sverige 2023 finns möjlighet att få rejäla rabatter på dessa produkter.

Men även på Prime Gaming-produkter kommer det vara möjligt att få utmärkta rabatter på allt från Gaming-skärmar till spel.

Det är bara några exempel på produkter som det finns utmärkta rabatter på. Du kan själv gå in på Amazon Prime Day sidan och utforska utbudet.

5 tips för att få ut det mest ur Amazon Prime Day 2023

amazon prime day sverige 2023

Här är fem användbara tips som hjälper dig att bli redo för den stora rean.

 1. Gå med i Invite-only-erbjudanden:
  Med det nya programmet Invite-only deals kan Prime-prenumeranter be om en inbjudan för att säkra några av de bästa erbjudandena på Prime Day som förväntas ta slut snabbt – inklusive 75% rabatt på Amazon Fire TV 43″ Omni Series, 60% rabatt på Bulova Men’s Marine Star Chronograph, 55% rabatt på JBL Live 660NC brusreducerande hörlurar och 50% rabatt på FOREO LUNA 3 ansiktsrengöringsborste. Utvalda medlemmar kommer att få information under Prime Day med vägledning om hur de kan köpa varan till specialpriset.
 2. Skapa personliga aviseringar om erbjudanden
  Prime-prenumeranter kan välja att få aviseringar om erbjudanden som matchar deras senaste Amazon-sökningar och nyligen visade artiklar. Medlemmar behöver bara besöka Prime Day-händelsesidan i Amazon Shopping-appen från och med nu fram till Prime Day för att ställa in aviseringar om erbjudanden. När Prime Day är här kommer medlemmarna att få aviseringar om alla tillgängliga erbjudanden.
 3. Kolla in alla leveransalternativ
  Som Prime-medlem förenklar Amazon ditt liv med snabb, kostnadsfri leverans på tiotals miljoner artiklar, och som alltid kan du välja det leveransalternativ som bäst uppfyller dina behov denna Prime Day. Leverans samma dag är för närvarande tillgänglig för kunder i över 90 amerikanska storstadsområden. Gratis leverans till Amazon Lockers eller Counters, eller en föredragen leveransdag med Amazon Day är också alternativ.
 4. Få aviseringar om erbjudanden från Alexa
  Prime-medlemmar kan be Alexa att meddela dem om erbjudanden på produkter som lagts till i deras önskelista, kundvagn eller spara för senare-lista. För att komma igång säger du bara “Alexa, lägg till [produktnamn] i min kundvagn” och ber sedan Alexa att informera dig om erbjudandet när det går live.
 5. Ställ in en Prime Day-påminnelse med Alexa
  Låt Alexa påminna dig om när Prime Day börjar. Prime-medlemmar kan ställa in en varning i början av evenemanget genom att säga “Alexa, påminn mig om Prime Day.”

Amazon samarbetar med svenska glass- och snacksproducenten Nick’s

För att väcka intresse inför denna fest av förmånliga affärer har Amazon slagit sig ihop med den svenska glass- och snacksproducenten Nick’s, för att skapa en unik glassmak med tydlig sommarkänsla.

Nick’s, som är ett av cirka 1000 små och medelstora svenska företag på Amazon.se, har skapat en helt ny glassmak kallad “Med smak av sommarrabatt”. Namnet, baserat på en ordlek med dubbelmening, för tankarna till både säsongsrabatter och den svenska sommaren. Resultatet är en unik glass som bjuder på en smak av krusbär och brännässla, handplockade från den svenska trädgården.

“Glass är för många synonymt med sommaren. I samband med årets Prime Day har vi därför tillsammans med Nick’s tagit fram en exklusiv sommarglass”, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon. “Vi hoppas att den ger en försmak av säsongens bästa fynd till alla svenskar som planerar sin sommarsemester.”

Den fantasifulla glassen kommer att vara tillgänglig för gratis provsmakning den 29 juni i Stockholm. Ytterligare smakprover kommer att erbjudas vid utvalda semesterplatser under Prime Day.

För hemmakockar som vill prova att göra denna sommarrabattsglass hemma, har ett recept delats. Ingredienser inkluderar bland annat 3%-ig mjölk, vispgrädde, skummjölkspulver, förvällda vilda brännässlor eller brännässelpulver, Nick’s Use Like Sugar, äggulor, vaniljessens och frystorkade krusbär. Detaljerade steg-för-steg-instruktioner, samt var man kan köpa ingredienserna, har också tillhandahållits.

“För oss på Nick’s har det varit otroligt roligt att tillsammans med Amazon fundera ut hur en sommarrabatt smakar. Glassen är lätt att göra hemma med ingredienser du kan hitta i trädgården eller på Amazon.se. Vi hoppas att många kommer att bli nyfikna på att prova årets bästa sommarrabatt”, säger utvecklingschef Erik Lennartsson på Nick’s.

Vanliga frågor om Amazon Prime Day

När är Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day 2023 börjar 00:01 11 juli och slutar 23:59 12 juli.

Vad är Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day är ett årligt shoppingevent som är exklusivt för Amazon Prime-medlemmar. Det erbjuder rabatter, erbjudanden och tidsbegränsade erbjudanden på ett brett utbud av produkter i olika kategorier.

Hur länge pågår Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day varar vanligtvis i 48 timmar, från midnatt Pacific Time till midnatt Pacific Time följande dag.

Måste jag vara Amazon Prime-medlem för att delta i Prime Day?

Ja, Amazon Prime Day-erbjudanden är exklusivt tillgängliga för Amazon Prime-medlemmar. Om du inte är medlem kan du registrera dig för en kostnadsfri provperiod eller prenumerera på Prime för att få tillgång till erbjudandena.

Vilka typer av erbjudanden kan jag förvänta mig på Amazon Prime Day?

Prime Day erbjuder betydande rabatter på olika produkter, inklusive elektronik, hushållsapparater, mode, skönhet och mer. Du kan också hitta exklusiva produktlanseringar och paketerbjudanden under detta evenemang.

Finns det några tidiga erbjudanden för Prime-medlemmar?

Ja, Amazon erbjuder ofta tidiga erbjudanden till Prime-medlemmar fram till Prime Day. Dessa erbjudanden kan inkludera exklusiva rabatter och kampanjer på utvalda produkter.

Kan jag handla internationellt på Amazon Prime Day?

Ja, Amazon Prime Day är tillgängligt för kunder i deltagande länder runt om i världen. De specifika erbjudandena och tillgängligheten kan dock variera beroende på region.

Är erbjudandena på Amazon Prime Day bättre än på Black Friday?

Amazon Prime Day och Black Friday erbjuder olika typer av erbjudanden. Medan Prime Day främst fokuserar på Amazons egna produkter och exklusiva rabatter för Prime-medlemmar, är Black Friday ett bredare detaljhandelsevenemang med erbjudanden i olika butiker. Erbjudandena kan variera mellan de olika evenemangen, så det är värt att jämföra för att hitta de bästa erbjudandena.

Kan jag returnera varor som jag köpt på Amazon Prime Day?

Ja, varor som köps på Amazon Prime Day omfattas av samma returpolicy som vanliga köp. Du kan returnera berättigade varor inom det angivna returfönstret för återbetalning eller byte, beroende på säljarens policy.

Kan jag få tillgång till Prime Day-erbjudanden via Amazon-appen?

Ja, du kan få tillgång till Prime Day-erbjudanden via Amazons mobilapp. Appen är ett bekvämt sätt att bläddra bland och handla efter erbjudanden, spåra beställningar och få meddelanden om tidskänsliga erbjudanden.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
UGG lanserar den miljövänliga kollektionen “ReImagined by UGG”
UGG har introducerat ett banbrytande initiativ, “ReImagined by UGG™”, som ger nytt...
Read More
0 replies on “Amazon Prime Day är tillbaka den 11-12 juli – Här är shoppingtipsen som hjälper dig att förbereda dig!”