En nylanserad NFT-musikplattform som belönar oberoende artister

nft plattform musik

Jamify, som lanserades i veckan, visar audio-NFT:er som skapats via RelayX-plattformen där lyssnarna kan hitta musiksamlingar från artister och belöna dem på olika sätt.

Grundaren Frames Jenco förklarar varför han byggde denna unika plattform:

“Det här var något som föddes ur en nödvändighet. Jag såg artister som MC Mandeep och Phillie B släppa musik av riktigt hög kvalitet på RelayX där det var lätt att gå vilse i flödet av slumpmässiga JPEG-mynt.”

Han tillägger:

“Till och med jag hade ingen aning om hur mycket musik som redan fanns där eftersom den var för svår att hitta. Jag var på väg att släppa en ny låt som hette Free Ride och när den började komma igång var jag pumpad. Alla artister vill se till att deras musik har den bästa chansen att höras, men behöver också ha en inkomstkälla också. Att skapa en plattform som erbjöd båda dessa viktiga faktorer var den verkliga katalysatorn för att skapa Jamify.”

Artister tjänar pengar genom att erbjuda begränsade NFT:er av varje spår som släpps och få betalt för dem eller genom att deras spår gillas av lyssnarna.

Varumärket representerar vad företaget har för avsikt att göra och även om konceptet är i sin linda råder det knappast någon tvekan om att NFTs är här för att stanna och kan användas för att skapa en framtida inkomstkälla.

Förutom att ge artisterna NFT mer exponering kommer webbplatsen att “betala” artisten i $JAM – en token som sedan kan “spenderas” på plattformen och användas för att utföra åtgärder som att gilla låtar eller skapa spellistor.

Jamify och RelayX använder båda BSV Blockchain, den största blockkedjan i världen som behandlar över 2 000 000 transaktioner varje dag: https://bitinfocharts.com/bitcoin%20sv/.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Temu omdöme – Allt du behöver veta om den trendande shopping-appen
Temu är en kinesisk e-handelsapp som lanserades i Sverige i juni 2023....
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *