Tenways lanserar den perfekta stadspendlaren – elcykeln AGO T

tenways ago t elcykel

Den holländska elcykeltillverkaren Tenways skapar rubriker och driver branschen framåt med sin fräscha, användarcentrerade design. Varumärket presenterade sin senaste skapelse, AGO T, vid det nyligen avslutade Eurobike 2023-evenemanget i juni, något som ytterligare cementerar dess rykte som elcykeltillverkare i premiumskiktet.

tenways ago t elcykel

De som är bekanta med Tenways produktlinje kanske minns föregångaren AGO X, en mångsidig och robust elcykel som Tenways stolt kallar “elcyklarnas SUV”. AGO T är däremot en perfekt följeslagare för stadspendling och har bytt ut sina robusta terrängegenskaper mot ett mer lättillgängligt och användarvänligt format.

tenways ago t elcykel

Under huven är AGO T ingen lättviktare, med en formidabel Bafang M410 mid-drive-motor som genererar ett imponerande vridmoment på 80 newtonmeter. I linje med europeiska bestämmelser för elcyklar kan den nå hastigheter på upp till 25 km/h. Batteripaketet på 504 wattimmar ger en körsträcka på hela 100 km på en enda laddning.

tenways ago t elcykel

Istället för att hålla sig till det beprövade kedjesystemet har Tenways valt lyxen med en Gates kolfiberrem till AGO T. Den är praktiskt taget underhållsfri och tystgående och kombineras med ett Enviolo-växelnav för maximal effektivitet.

Andra viktiga funktioner är hydrauliska skivbromsar från Shimano, en fjädrande gaffel med lockout, en Selle Royale-sadel och punkteringsfria CST-däck.

tenways ago t elcykel

När det gäller digitala bekvämligheter har AGO T en levande TFT-instrumentdisplay på styret, som ger förarna ett enkelt sätt att övervaka viktiga data som batteritid, räckvidd och läge. Modellen finns i en trio av färger: djungelgrön, pärlvit och midnattssvart.

Tenways har prissatt denna urbana pendlare till 2 699 euro (drygt 30.000 kr) och du hittar den nu hos Tenways.com.

More from Benny Sjölind
eCarExpo: Europas största elbilsmässa åter i Stockholm mellan den 2 och 4 februari
Stockholm står återigen i centrum för elektrisk fordonsinnovation när eCarExpo, Europas största...
Read More
0 replies on “Tenways lanserar den perfekta stadspendlaren – elcykeln AGO T”