Tyngdtäcken trendar på marknaden 2024 – Här är våra favoriter!

bästa tyngdtäcken 2024

När det gäller att få en bra natts sömn finns det många strategier och produkter som kan hjälpa till. Tyngdtäcken har blivit ett populärt val för de som vill sova djupare och bättre och 2024 finns det bättre alternativ än någonsin tidigare på marknaden. Här tar vi fram bästa tyngdtäcken 2024.

Läs mer: Bästa nya luftrenare

Fördelar med att använda tyngdtäcken

Fördelar med att använda tyngdtäcken

Det finns många fördelar med att använda tyngdtäcken. Här är några av de främsta:

  • Förbättrad sömnkvalitet: En av de största fördelarna med att använda ett tyngdtäcke är förbättrad sömnkvalitet. Det tryck som täcket ger anses öka nivåerna av serotonin och melatonin, vilket kan hjälpa dig att somna snabbare och sova längre. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som lider av sömnlöshet eller andra sömnstörningar.
  • Minskad stress och ångest: Trycket från ett tyngdtäcke har en lugnande effekt på kroppen och kan bidra till att minska känslor av stress och ångest. Detta beror på att den efterliknar känslan av att bli kramad, vilket frigör oxytocin, ett hormon som minskar känslor av stress och ångest.
  • Lindring av kronisk smärta: För personer med kronisk smärta kan en viktfilt ge en naturlig och icke-invasiv form av smärtlindring. Trycket från täcket kan bidra till att minska smärta och obehag genom att blockera yttre stimuli och ge ett djupgående tryck som kan lugna kroppen.
  • Bättre fokus och koncentration: Tyngdtäcken kan också vara till nytta för personer som har svårt att fokusera eller lider av ADHD (attention-deficit/hyperactivity disorder). Det tryck som täcket ger kan bidra till att minska distraktioner och öka känslan av lugn, vilket möjliggör förbättrad fokusering och koncentration.
  • Ökad känsla av säkerhet: För personer med sensoriska bearbetningsstörningar, till exempel autism, kan en viktad filt ge en känsla av trygghet och säkerhet. Trycket från filten kan bidra till att minska sensorisk överbelastning och öka känslan av komfort, vilket gör det lättare att somna och känna sig trygg under hela natten.

Bästa tyngdtäcken 2024

Det finns många bra alternativ bland tyngdtäcken på marknaden just nu. Här tar vi fram våra favoriter bland bästa tyngdtäcken 2024:

CURA Tyngdtäcke

bästa tyngdtäcke 2024

Cura tyngdtäcken består av sju lager för att uppnå maximal komfort och funktion. Detta högkvalitativa täcke är designat i Sverige och gjort på 100% allergivänlig bomull.

Vikten i tyngdtäcket kommer från naturliga slipade glaspärlor som skapar ett balanserat jämnt tryck över hela kroppen. Glaspärlorna är tillverkade av naturlig kiselsand, är hygieniska och tysta även om du rör dig i sömnen. Du kan njuta av detta svalkande täcke under varma sommarnätter eller som ett varmt täcke för kalla nätter tack vare det fuktavisande materialet.

Täcket finns från i fem vikter, från 3 till 11 kg. Kom ihåg som tumregel att täcket skall vara ca. 10% av din kroppsvikt.

Polar Night Tyngdtäcke

bästa tyngdtäcken 2024

Polar Nights tyngdtäcken är gjorda av 6 lager mikrofiber och har en giftfri, blyfri fyllning av glaspärlor och polyester. Materialet är bekvämt svalt och andas. Mindre fack ger jämn viktfördelning av glaspärlorna. Det finns fem olika vikter på detta täcken, från 5-13 kg.

Cosi Home® lyxigt tyngdtäcke

lyxigt tyngdtäcke 2024

Cosi Home är ett lyxigt tyngdtäcke på 6,8 kg som hjälper till att lindra oro och stress, ge dig avkoppling och förbättrad sömn. Detta tyngdtäcke ger “Deep Touch Pressure Stimulation” som verkar lugnande med ett jämnt tryck över hela kroppen och ger samma avkopplande känsla som en kram. 

Den har en struktur med 9 högkvalitativa lager, inklusive ett mjukt överdrag, andningsbar inre fyllning och ett lager giftfria kulor som sys in ett mindre vadderat mönster för en jämn viktfördelning. 

Tusentals allergivänliga, giftfria mikrokulor är insydda mellan de supermjuka vadderade lagren i det lyxiga bomulls- och polyestertyget för att skapa den terapeutiska och avslappnande vikten.

ZonLi tyngtäcke

bästa tyngdtäcken på marknaden 2024

Internationella storsäljaren ZonLi tyngdtäcken har tillverkats med en sömnadsteknik med hög densitet. Tvåskiktigt mikrofiber läggs till för att förhindra att tråden lossnar och för att undvika läckage av pärlorna. Mindre rutor har lagts till för att fördela glaspärlor jämnt inuti filten jämnt.

Tvåskiktigt 100 % mjukt bomullstyg hjälper till att hålla dig vid perfekt temperatur. Detta tyngdtäcke finns i 5 olika vikter, från 5,4 kg, 7,7 kg, 10 kg, 12 kg och ända upp till 15 kg.

Highams tyngdtäcken

tyngdtäcke 2024

Highams tyngdtäcke är konstruerad för att ge en avkopplande sömnupplevelse genom djup tryckbehandling. Den har ett materialskydd med 100 % bomullsstoppning och 100 % polyesterfyllning. Storleken på tyngdtäcket är 125 x 180 cm och kommer i en vikt på 6 kg. Den har lika sydda fickor för en jämn spridning över din kropp.

Här tog vi fram några utmärkta alternativ för dig som letar efter bästa tyngdtäcken 2024. Oavsett behov är dessa högkvalitativa alternativ som uppfyller våra kravbilder på vad som är ett bra tyngdtäcke.

Att tänka på när man köper tyngdtäcke

att tänka på när man köper tyngdtäcke

När du köper ett tyngdtäcke är det viktigt att du tar hänsyn till en rad faktorer för att säkerställa att du väljer rätt för just dina behov:

  • Vikt: Vikten på täcket är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Tyngdtäcken finns vanligtvis i vikter som sträcker sig från 5 till 13 kg, och den idealiska vikten för dig beror på din kroppsvikt, längd och personliga preferenser. Generellt sett är ett tyngdtäcke som väger cirka 10 % av din kroppsvikt en bra utgångspunkt.
  • Material: Materialet på tyngdtäcket kan påverka dess vikt, mjukhet, andningsförmåga och hållbarhet. Vanliga material som används för tyngdtäcken är bland annat bomull, polyester och minky-tyg. Tänk på dina personliga preferenser för mjukhet samt eventuella allergier eller känsligheter du kan ha när du väljer material till din filt.
  • Storlek: Det är viktigt att välja ett täcke som har rätt storlek för dig. Tänk på storleken på din säng och på din kropp när du väljer storlek på ditt tyngdtäcke. Du vill att det ska vara tillräckligt stor för att täcka din kropp och ge tillräcklig tyngd, men inte så stor att det glider av sängen.
  • Fyllning: Fyllningen inuti tyngdtäcket är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. De vanligaste fyllningarna som används i tyngdtäcken är plastpärlor, glaspärlor och stålskott. Tänk på fyllningens vikt, mjukhet och ljudnivå när du fattar ditt beslut.
  • Varumärke och pris: Slutligen bör du ta hänsyn till varumärket och priset på tyngdtäcket vid beslutet. Vissa märken är specialiserade på tyngdtäcken och kan erbjuda produkter av högre kvalitet, men de kan också vara dyrare. Å andra sidan kan vissa budgetvänliga alternativ ändå ge tillräcklig vikt och komfort. Tänk på din budget och de funktioner du letar efter när du väljer varumärke och prisklass.

Vanliga frågor om tyngdtäcken

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är ett typ av terapeutiskt täcke som är fylld med små plastpärlor eller polypellets, vilket ger den en tyngre känsla än vanliga filtar. Den extra vikten ger en känsla av trygghet och komfort för människor som lider av ångest, sömnlöshet, stress och andra tillstånd.

Hur fungerar ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken fungerar genom att skapa en känsla som liknar djuptrycksstimulering, vilket är en typ av terapi som har använts i årtionden för att lugna och lugna människor. När man använder ett tyngdtäcke frigör kroppen serotonin och dopamin, två hormoner som kan hjälpa till att slappna av i sinnet och minska stressnivåerna.

Vilka är fördelarna med att använda ett tyngdtäcke?

Fördelarna med att använda ett tyngdtäcke är bland annat förbättrad sömnkvalitet, minskade ångestnivåer och minskade stressnivåer. Den kan också hjälpa personer med autism och ADHD genom att ge en lugnande effekt.

Hur väljer jag rätt tyngdtäcke för mina behov?

När du väljer ett tyngdtäcke är det viktigt att ta hänsyn till täckets storlek och vikt samt din egen kroppstyp och dina behov. Den allmänna tumregeln är att ett tyngdtäcke bör vara 10 % av användarens kroppsvikt.

Hur tar jag hand om ett tyngdtäcke?

Att ta hand om ett tyngdtäcke är relativt enkelt. Det bör tvättas i kallt vatten på en mild cykel och lufttorkas. Det är viktigt att undvika att använda mjukgörare eller blekmedel eftersom dessa kan skada pärlorna inuti filten.

Vilka är några säkerhetstips för att använda en viktfilt?

Säkerhetstips för användning av ett tyngdtäcke är bland annat att inte låta barn under 6 år använda dem och att se till att de inte blir för varma. Dessutom bör täcket inte användas som en leksak och bör aldrig delas med andra människor.

Finns det några risker med att använda ett tyngdtäcke?

Även om det inte finns några större risker med att använda ett tyngdtäcke är det viktigt att rådgöra med din läkare innan användning om du har befintliga medicinska tillstånd eller tar mediciner som kan påverka.

Vem bör inte använda en viktfilt?

Personer som inte bör använda ett tyngdtäcke är bland annat de som inte kan röra sig självständigt, har andnings- eller cirkulationsproblem eller tar mediciner som kan påverkas negativt av den extra vikten från tyngdtäcket.

Var kan jag köpa ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken kan köpas online från olika återförsäljare och många lokala butiker säljer dem också. Den senare nämnda kan också erbjuda möjligheten att prova ett tyngdtäcke innan du gör ett köp.

Vilka är bästa tyngdtäcken 2024?

Det finns inga tyngdtäcken som anses vara den bästa universellt sett. Vilket tyngdtäcke som är bäst för dig beror på dina individuella behov och preferenser. Faktorer som storlek, vikt, tygtyp, fyllnadsmaterial och budget bör alla beaktas när du väljer ett tyngdtäcke. Det bästa sättet att bestämma rätt tyngdtäcke för dig är att läsa recensioner, jämföra produkter och prata med experter. I slutändan är det bästa tyngdtäcket det som uppfyller dina behov och hjälper dig att få en bra sömn.

Läs mer: Bästa mobilkamera

More from Benny Sjölind
Bitcoin ETFs er ser rekord 742 miljoner dollar i utflöden under 3 dagar
Bitcoin börshandlade fonder (ETF) bevittnade ett aldrig tidigare skådat utflöde på 742...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *