Samsung presenterade innovativa hushållsapparater på Bespoke Life 2023

samsung bespoke life 2023

Samsung Electronics inledde ett nytt kapitel för hushållsapparater igår på sitt tredje årliga Bespoke Life 2023-evenemang. Presentationen, som streamades över hela världen på företagets officiella plattformar, avslöjade deras utökade “Bespoke Life”-vision som prioriterar hållbarhet, anslutningsmöjligheter och design.

Jong-Hee (JH) Han, vice ordförande, VD och chef för DX Division på Samsung Electronics, förklarade att Bespoke Life var ett åtagande att förnya vardagliga hushållsapparater i hållbarhetens namn. Genom kreativa produkter och lösningar strävar företaget efter att ge användarna möjlighet att leva en mer hållbar, uppkopplad och elegant livsstil.

samsung bespoke life 2023 event

Bespoke Life: En nyckel till hållbarhet

Samsungs koncept Bespoke Life utgår från övertygelsen att hushållsapparater spelar en avgörande roll för att skapa en hållbar framtid. Bespoke-evenemanget lyfte fram Samsungs ansträngningar för att minska koldioxidutsläppen i varje steg av produktens livscykel. Bland annat driver man en återvinningscentral med slutet kretslopp, använder bioplastmaterial från spillolja och återvunna fiskenät i sin produktutvecklingsprocess.

Dessutom arbetar Samsung kontinuerligt med innovationer för att göra energibesparing enklare för användarna. Fem nya Bespoke-apparater utrustade med en uppgraderad version av SmartThings AI Energy Mode kommer snart att finnas tillgängliga i 65 länder.

Bekämpning av mikroplastföroreningar

I ett försök att ta itu med mikroplastföroreningar lanserade Samsung, i samarbete med Patagonia, Less Microfiber™ Filter. Filtret fångar upp till 98 % av de mikrofibrer som lossnar under tvättcyklerna, vilket bidrar till att minska en betydande mängd mikroplastutsläpp varje år.

Less Microfiber™ Filter finns för närvarande tillgängligt i Korea och Storbritannien, med en planerad global lansering under Q3 i år.

[lasso ref=”elon-4″ id=”2879″ link_id=”3643″]

Hyperuppkopplade hem: Framtidens boende

Samsung strävar efter att optimera enheter på sätt som effektiviserar och stärker vardagliga rutiner. Genom att stärka anslutningsmöjligheterna i hela sortimentet och utöka AI till fler produktkategorier banar Samsung väg för en ny era av hyperuppkopplade hem.

Deras senaste tillskott, Bespoke Jet™ AI, en kraftfull sladdlös dammsugare med AI-teknik, lovar en smartare och mer effektiv rengöringsupplevelse. AI Cleaning Mode anpassar sig intelligent till olika städmiljöer och maximerar städprestanda, användningstid och manövrerbarhet.

Nytänkande design med skräddarsydda vitvaror

Efterfrågan på personligt anpassade vitvaror ökar, vilket framgår av försäljningen av tre miljoner Bespoke-kylskåp över hela världen sedan lanseringen. Bespoke-designstrategin fokuserar på att tillhandahålla fler alternativ och funktioner som tillgodoser olika livsstilar och behov.

I år utökade Samsung sitt sortiment av Bespoke-kylskåp med Bespoke 4-Door Flex™ med Family Hub™+ och nya side-by-side- och toppmonterade modeller. Dessa kylskåp kombinerar avancerad teknik för matförvaring med eleganta och minimalistiska frontpaneler som finns i olika färger och ytbehandlingar.

[lasso ref=”elon-6″ id=”2882″ link_id=”3644″]

Anpassning för en personlig touch

I ett försök att nå ut till en bredare marknad lanserade Samsung tvättmaskinen och torktumlaren Bespoke AI™ i USA och Sydostasien. Genom Samsungs anpassningstjänst MyBespoke kan användare i USA dessutom skapa unika kylskåpspaneler med hjälp av sina egna foton eller konstverk.

I linje med Bespoke’s djärva designetos finns nu Bespoke-paneler i begränsad upplaga designade av den italienska kreativa studion TOILETPAPER, som först presenterades på Fuorisalone 2023, tillgängliga för köp på Samsung.com.

Samsungs evenemang Bespoke Life 2023 visade en framtidsvision för hushållsapparater som förenar design, teknik och hållbarhet på unika och kreativa sätt. Det återspeglar deras engagemang för att erbjuda bekvämlighet idag och samtidigt bygga en mer hållbar morgondag.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Range Rover kan nu skräddarsys ännu mer med tjänsten SV Bespoke
Skräddarsydda kläder är ett begrepp som vi vant oss med i flera...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *