Samsung lanserar Bespoke Jet™ AI: världens första UL-verifierade AI-drivna sladdlösa skaftdammsugare

nya Samsung Bespoke-Jet™ 2023

Samsung Electronics har tillkännagivit den efterlängtade globala lanseringen av sin senaste innovation, Samsung Bespoke Jet™ AI. Denna sladdlösa skaftdammsugare sätter en ny standard för rengöringsteknik med en exceptionell sugkraft på upp till 280W, en avancerad självtömmande All-in-One Clean Station™ och banbrytande AI-funktioner (artificiell intelligens).

Bespoke Jet™ AI kommer att finnas tillgänglig över hela världen från och med juni, för marknader som Australien, Europa och USA. Bespoke Jet™ AI finns i två modeller, 250W och 280W, och finns i två tidlösa Bespoke-färger: Satin Black och Satin Greige.

Oöverträffad kraft och uthållighet

nya Samsung Bespoke-Jet™

Bespoke Jet™ AI är Samsungs mest kraftfulla och långlivade sladdlösa skaftdammsugare hittills. HexaJet-motorn, med en sugkraft på upp till 280 W och en maximal förbrukningseffekt på 730 W, sätter ett nytt riktmärke inom vakuummotorteknik.

Trots sin ultralätta design, som bara väger 150 g, ger denna motor en 25 % ökning av sugkraften jämfört med den tidigare modellen5, samtidigt som den uppnår en imponerande motoreffektivitet på 52 %.

nya Samsung Bespoke-Jet™

För att säkerställa oavbrutna rengöringssessioner erbjuder Bespoke Jet™ AI en exceptionell batteritid på upp till 100 minuter, vilket är ett nytt rekord för enskild batteritid i Samsungs sortiment av sladdlösa skaftdammsugare. Batteriet på 4 500 mAh, som har 80 % högre kapacitet än föregångaren, har optimerats för att bibehålla 70 % av sin prestanda i upp till 500 cykler.

Bespoke Jet™ AI innehåller dessutom en rad olika borstar och tillbehör för effektivare rengöring. Active Dual Brush rengör effektivt alla typer av golv och har inbyggd LED-belysning som lyser upp damm i mörka utrymmen. Slim LED Brush+ har utmärkt manövrerbarhet och är utrustad med LED-belysning för att ta itu med svåråtkomliga ställen.

För bekväm förvaring av enheten och dess borstar gör tillbehörsvaggan det möjligt för användare att hålla sin dammsugare organiserad var de än önskar.

Läs mer: Nya Samsung TV:n

Revolutionerande rengöring med AI

nya Samsung Bespoke-Jet™ lansering

Bespoke Jet™ AI introducerar en aldrig tidigare skådad nivå av intelligens i rengöringsprocessen genom sitt banbrytande AI-läge, som utnyttjar Samsungs AI Optimum Tech. Denna funktion gör det möjligt för Bespoke Jet™ AI att leverera en optimerad rengöringsupplevelse som är skräddarsydd för olika miljöer.

Bespoke Jet™ AI är världens första sladdlösa skaftdammsugare som har fått AI-verifiering från UL Solutions, en ledande oberoende organisation för säkerhetsvetenskap. AI-rengöringsläget fastställer noggrant golvtypen för att ge både effektiv rengöring och maximal batterieffektivitet.

I AI-rengöringsläget känner Bespoke Jet™ AI först av borstbelastningen och lufttrycket med hjälp av sugrörsstyrningen och trycksensorerna. Dessa data analyseras sedan för att klassificera golvtypen och automatiskt tillämpa en algoritm som justerar sugkraften och borstvalsens hastighet för optimal prestanda.

AI-rengöringsläget på Bespoke Jet™ AI kan minska batteriförbrukningen med upp till 14 % och förbättra manövrerbarheten med upp till 6 % när den används med Active Dual Brush. I kombination med Slim LED Brush+ kan batteriförbrukningen minskas med upp till 21% och manövrerbarheten förbättras med upp till 8%.

Förutom AI-rengöringsläget erbjuder Bespoke Jet™ AI SmartThings- och Smart Wi-Fi-anslutning, så att användare kan anpassa sitt vakuum och upprätthålla topprestanda genom den smarta självdiagnosfunktionen, vilket ger en mer effektiv rengöringsupplevelse.

Förhöjda hygienstandarder med allt-i-ett Clean Station™

nya Samsung Bespoke-Jet™ lansering

Bespoke Jet™ AI:s uppgraderade All-in-One Clean Station™ introducerar Air Pulse-teknik som möjliggör automatisk tömning av soptunnan för snabbare och mer hygienisk rengöring. Under tömningsprocessen använder All-in-One Clean Station™ Air Spin Edge-teknik, som snurrar den roterande cyklonen med en hastighet på upp till 1 000 varv per minut, vilket effektivt tömmer avfallet och löser upp hår som fastnat i soptunnans galler.

Dessutom stänger den förbättrade All-in-One Clean Station™ automatiskt locket efter varje avfallshantering och erbjuder överlägsen dammhantering med ett 99,999% flerskiktat filtreringssystem för uppfångning av fina dammpartiklar. Den har också en förbättrad hårborttagningsgrad på 99%, vilket ger effektivare och problemfri tömning av soptunnan.

Lanseringen av Bespoke Jet™ AI markerar Samsungs åtagande att utöka sin närvaro på den globala marknaden för skaftdammsugare genom att leverera lösningar som sömlöst kombinerar premiumdesign med bekväm användbarhet.

Samsung Bespoke Jet AI recensioner

Samsung Bespoke Jet AI recensioner 2024

I de recensioner som finns om Samsung Bespoke AI har den hyllats för sin sugförmåga och batteritid. I sin recension av skaftdammsugare skriver Aftonbladet att detta är en dammsugare som kan allt och den får 5 av 5 möjliga poäng både för funktion och användning. Det enda som drar ner betyget är priset som ligger långt över många andra skaftdammsugare på marknaden.

Även Techradar är inne på samma linje i sin recension av Samsung Bespoke Jet AI.

Är Samsung Bespoke Jet AI värd sitt pris?

Med andra ord verkar Samsung Bespoke Jet AI vara en av de absolut bästa skaftdammsugarna på marknaden och det handlar främst om budgeten huruvida du har möjlighet att betala över 10.000 kronor. Men gällande funktioner finns det knappast någon bättre modell ute just nu.

Bland premiummodeller av skaftdammsugare tävlar Samsung Bespoke Jet AI främst med nyaste Dyson V15 som har en lite lägre pris, men som genomgående fått lite sämre betyg i tester gällande användarvänligheten.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
IKEA firar 80 år i alla sina varuhus
Den svenska detaljhandelsjätten IKEA firar sin 80-årsdag den 28 juli 2023 och...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *