Här är de första bilderna på nya Mercedes-Benz CLE!

nya Mercedes-Benz CLE 2023

Mercedes-Benz har avtäckt den första titt på sin senaste skapelse – den helt nya CLE, en tvådörrars modellserie. Bilen är resultatet av en imponerande kombination av teknik och egenskaper som vi tidigare sett i C- och E-klassmodeller, vilket representerar en ny era i Mercedes-Benz innovativa framsteg.

CLE markerar kontinuiteten i Mercedes-Benz tradition av att skapa sportiga, tvådörrars drömbilar. Den är utformad för att ersätta coupé och cabriolet-modellerna i både E-Klass och C-Klass och kommer att bli tillgänglig som en coupé senare denna höst, följt av en cabrioletversion nästa år.

nya Mercedes-Benz CLE 2023

Den nya CLE kommer med bakhjulsdrift och sportiga proportioner – en lång hjulbas, kort front och ett något längre bakre överhäng. Med sina dimensioner av 4 850 mm i längd, 1 860 mm i bredd och 1 428 mm i höjd, stoltserar CLE som den största coupén i mellanklassen, och erbjuder större innerutrymme än C-Klass Coupé och nästan samma som i E-Klass Coupé.

nya Mercedes-Benz CLE 2023

En standardhöjdsänkning på 15 mm, kombinerat med en komfortfjädring, balanserar mellan komfort och sportig hantering. Köpare har möjlighet att uppgradera till DYNAMIC BODY CONTROL, Mercedes-Benz aktiva fjädringssystem, och bakaxelstyrning för en ännu mer personlig körupplevelse.

Den teknologiska innovationen stannar inte vid mekaniken. CLE delar flera digitala framsteg med den nyligen lanserade E-klassmodellen, inklusive en ny elektronisk arkitektur med 5G-koppling och en plattform för nedladdning av appar.

nya Mercedes-Benz CLE 2023

Bland de tillgängliga tillvalen finns ENERGIZING COMFORT, en funktion som anpassar allt från massage och interiörbelysning till musikval och klimatkontroll, baserat på den stämning som föraren önskar.

Tack vare adaptiv farthållare och flera förarassistenter som standard, erbjuder CLE också förbättrad säkerhet och körupplevelse.

nya Mercedes-Benz CLE 2023

Vid lansering kommer CLE att erbjudas med två bensinmotorer och en dieselmotor, alla med mildhybridteknik och ett 48-volts elektriskt system. Elmotorn kan leverera ytterligare 17 kW (23 hk) och 200 Nm extra vridmoment. Senare kommer även modeller med kraftfullare motorer och en laddhybridversion.

nya Mercedes-Benz CLE 2023

Dieselversionen CLE 220 d har 197 hästkrafter, en bränsleförbrukning från 4,7 liter per 100 kilometer och en 0-100 km/tid på 7,5 sekunder. Toppmodellen, CLE 450 4MATIC, har 381 hästkrafter och når 0-100 km/t på imponerande 4,4 sekunder med en bränsleförbrukning från 7,8 liter per 100 kilometer. Det återstår att se hur dessa modeller kommer att förändra bilmarknaden och setja nya standarder för tvådörrars coupéer.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Ray-Ban och Meta presenterar nästa generations smarta glasögon
I ett tillkännagivande på Meta Connect har Ray-Ban, i samarbete med EssilorLuxottica,...
Read More
0 replies on “Här är de första bilderna på nya Mercedes-Benz CLE!”