Polestar 2 har presenterats – Mer kraft, prestanda och räckvidd

nya polestar 2 2023

Polestar tar elbilar till nästa nivå med sin 2024 års Polestar 2 Fastback. Denna lyxiga femdörrars bil är helt omgjord från topp till tå och kommer att ha en djärv ny front, avancerad prestanda, inklusive helt nya motorer och kraftfulla batterier, samt förbättrade hållbarhetsfunktioner – plus bakhjulsdrift för en spännande körupplevelse.

nya polestar 2 2023

Här är några av de viktigaste nyheterna på Polestar 2:

  • Polestar 2 har en ny högteknologisk front, betydande prestandaökningar från helt nya elmotorer och ännu kraftfullare batterier, hållbarhetsförbättringar och bakhjulsdrift.
  • Det är den första bilen på sin marknad som hade ett infotainmentsystem som drivs av Android Automotive OS med Google inbyggt.
  • SmartZone gör sin debut på Polestar 2 som hyser några av bilens viktigaste aktiva säkerhetsfunktioner, bland annat frontkamera och radar för medellång räckvidd.
  • Nästa generations elmotorer är monterade på alla Polestar 2-varianter och ger ökad effektivitet och prestanda; varianter med en motor har nu bakhjulsdrift medan versioner med dubbla motorer har en högre total effekt på 310 kW och 740 Nm vridmoment vilket ökar körglädjen och prestandan och ger en sprinttid på 0-100 km/h på så lite som 4,2 sekunder (med Performance Pack).
  • Uppgraderade litiumjonbatterier ger snabbare laddningshastigheter på upp till 205 kW DC för batterimodeller med lång räckvidd, vilket ger en förbättrad WLTP-räckvidd på upp till 635 km (för Long Range Single Motor-varianten) samtidigt som koldioxidutsläppen per bil minskas med 1,1 ton jämfört med föregående version på grund av förbättrad cellkemi.
nya polestar 2 elbil sverige

Uppgraderade Polestar 2 finns nu för beställning på europeiska marknader och i Sverige via polestar.se. De första leveranserna beräknas till tredje kvartalet 2023. Priserna börjar från 559 000 kronor.

nya polestar 2 elbil 2024

Publik världspremiär för uppgraderade Polestar 2 sker på mässan eCarExpo på Friends arena i Solna den 3–5 februari 2023. I montern visar företaget också upp konceptbilen Polestar Precept som kommer att gå i produktion som Polestar 5 med planerad lansering år 2024.

More from Benny Sjölind
SHAPING NEW TOMORROW har lanserat ny sommarkollektion
Med sommarens intåg är det många som letar efter nya sommarplagg och...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *