FIAT lanserar nya Fiat 600e och Fiat Topolino

nya Fiat Topolino Dolcevita

FIAT firade nyligen födelsedagen för deras ikoniska 500-modell, och använde detta tillfälle för att fira märkets framgångar under de senaste åren, samt presentera sin vision för en spännande framtid. Festligheterna inkluderade lanseringen av två nya medlemmar i den elektriska 500e-familjen: den kompakta Fiat Topolino och den större Fiat 600e.

FIATs VD och Stellantis CMO, Olivier Francois, lyfte fram märkets framgångar och försäkrade att “FIATs framtid är på rätt spår.” Enligt honom har FIAT under de senaste två åren blivit mer lönsamt och mer globalt än någonsin. Han avslöjade att FIAT nu är Stellantis största varumärke i volym, ledande på de tre stora marknaderna – Italien, Brasilien och Turkiet.

Francois lovade också att FIAT kommer att fortsätta att satsa på enkelhet, kreativt tänkande, glädje och social relevans, vilket han sa gör märket mer attraktivt för Stellantis och värt att investera i. Han tillkännagav att FIAT förnyat sitt partnerskap med (RED), i linje med företagets engagemang för social relevans och omsorg om planeten och dess invånare.

Nya Fiat Topolino

nya Fiat Topolino Dolcevita

Den nya Fiat Topolino presenterades som en lösning för hållbar stadsrörlighet, helt eldriven, och endast 2,53 meter lång. Den är utrustad med en räckvidd på 75 km, kan laddas hemma och har en topphastighet på 45 km/h, vilket passar perfekt med nya stadshastighetsbegränsningar.

nya Fiat Topolino dolcevita

Fiat Topolino kommer i två varianter: den “stängda” Topolino och den “öppna” Topolino Dolcevita, med olika anpassningsmöjligheter. Även om det inte finns några planer på att lansera Topolino i Sverige just nu, kommer den att vara tillgänglig på utvalda europeiska marknader.

Nya Fiat 600e

nya fiat 600e la prima elbil

Den nya Fiat 600e, å andra sidan, markerar varumärkets återkomst till B-segmentet. Den är större än Topolino, med en längd på 4,17 meter och plats för fem passagerare.

nya fiat 600e la prima elbil

600e har ett 54 kWh litiumjonbatteri som ger den en räckvidd på över 400 km i blandad körning och över 600 km i stadskörning. Den kommer i två versioner, Fiat 600e La Prima och Fiat 600e RED, den senare är ett resultat av FIAT:s fortsatta samarbete med organisationen (RED).

Fiat 600e kommer att lanseras i Sverige under början av 2024, med priser och specifikationer som ska meddelas vid ett senare tillfälle.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Jabra lanserar de mest avancerade trådlösa in-ear-hörlurarna och höjer standarden för trådlöst ljud
Jabra, föregångaren inom personligt ljud och hybrida arbetslösningar, har lanserade sina två...
Read More
0 replies on “FIAT lanserar nya Fiat 600e och Fiat Topolino”