Här är den smarta AI-drivna spegeln som skall förbättra din mentala hälsa

världens första AI spegel för mental hälsa

Healthtech-innovatören Baracoda har lanserat BMind, en banbrytande AI-driven smart spegel som är utformad för att förbättra det mentala välbefinnandet. Denna innovativa produkt, som hyllas som världens första i sitt slag, fungerar som en hälsokompis som känner av användarnas humör och hjälper till med stresshantering.

Transformativ teknik för hantering av mental hälsa

BMind utmärker sig genom sin förmåga att erbjuda skräddarsydda rekommendationer och upplevelser som anpassar sig till användarens mentala tillstånd. Detta underlättas av en ny generation programvara för smarta speglar från CareOS-plattformen. Produkten integrerar avancerade funktioner som gestigenkänning, röstkommandon och avsiktsdetektering, vilket ger en beröringsfri och användarvänlig upplevelse.

Tack vare sin banbrytande teknik tilldelades BMind 2024 Consumer Electronics (CES) Innovation Award i kategorin smarta hem.

Bortom traditionella hälsoappar

Till skillnad från konventionella telefonbaserade applikationer är BMind utformad för att sömlöst integreras i det dagliga livet, särskilt i badrumsmiljön. Den gör det möjligt för användare att bedöma sitt mentala tillstånd och delta i aktiviteter och övningar som syftar till att förbättra deras humör.

BMind samlar in information på ett icke-invasivt sätt och uppmuntrar användarna att införliva mindfulness i sina dagliga rutiner och bekämpa känslor av ensamhet genom en uppslukande upplevelse med ljus, ljud och bilder.

AI-driven personlig coachning för välbefinnande

BMind använder generativ AI för konversation och coachning, tillsammans med Natural Language Processing (NLP) för sentimentanalys. Den kan identifiera olika känslor och anpassa sina svar till användarens humör, erbjuda ljusterapisessioner och anpassade, automatiskt genererade mindfulnessövningar.

CareOS-gränssnittet, som driver BMind, använder AI-teknik som datorseende och stora språkmodeller för att tolka uttryck, gester och språk.

CareOS: grunden för BMind

BMind bygger på CareOS, ett operativsystem som förenklar skapandet av smarta speglar och förvandlar vilken skärm som helst till en smart spegel. Det möjliggör integration med tredjepartsapplikationer, vilket förbättrar spegelns funktionalitet. BMind samarbetar med leverantörer som ThrivePal och Inclusive Brains för att erbjuda personliga program och anpassningar av humöret i realtid.

CareOS prioriterar integritet och säkerställer att hälso- och personuppgifter lagras lokalt och endast delas med användarens uttryckliga samtycke.

Ett visionärt steg inom förebyggande hälsa

Thomas Serval, VD för Baracoda, betonar vikten av teknik för att övervaka subtila hälsoförändringar. Han understryker att genom att inkludera humöranalys i dagliga hälsorutiner får man en mer heltäckande bild av hälsan, vilket är ett viktigt steg inom förebyggande hälsovård.

Baracodas vision för framtidens hälsoteknik

BMind exemplifierar Baracodas engagemang för att integrera hälsoteknik i vardagliga föremål, rutiner och mode. Företaget fokuserar på att skapa passiva hälsoövervakningssystem som minimerar användarens ingripande och syftar till att göra hälsotekniken mer integrerad och diskret.

Detta tillvägagångssätt möjliggör sömlös datadelning med vårdgivare och vårdgivare, vilket främjar området för daglig hälsoteknik.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
IKEA öppnar upp ny butik i Westfield Mall of Scandinavia – Invigning i början av 2025
IKEA meddelar nu att man öppnar upp en butik i Westfield Mall...
Read More
0 replies on “Här är den smarta AI-drivna spegeln som skall förbättra din mentala hälsa”