Svenska Flowlife har lanserat två unika produkter som ger dig massage med infraröd värme

Nya Flowgun Heat och Flowfeet Heat

Ett av marknadens mest innovativa märken bland återhämtningsprodukter just nu är Flowlife. Nyligen har märket släppt två unika produkter som med hjälp av infraröd värmeteknik lindrar muskelspänningar och förbättrar blodcirkulationen. Här går jag närmare in på egenskaper hos de nya produkterna Flowgun Heat och Flowfeet Heat.

Inom Health Tech-sektorn är det en enormt snabb utveckling just nu och nya produkter med mer avancerad teknik. Långt framme i denna utveckling hittar vi ett svenskt företag som tar fram nya innovativa produkter i snabb takt.

Undertecknad har en längre tid verkat som expert på en testsajt som jämför sportprodukter och har därför testat de flesta modeller av produkter som finns på marknaden. Högst uppe på min lista har sedan en tid tillbaka funnits Flowgun One, som är en massagepistol erbjuder ett imponerande slagdjup trots sin kompakta storlek. Denna massagepistol är ett toppval också på grund av sitt ergonomiska grepp och hållbarhet.

bästa massagepistol 2024

Det är därför ingen överraskning att det finns ett stort intresse för de produkter som Flowlife lanserar just nu. Nyligen har två unika nya produkter lanserats som även de utifrån tester håller högsta möjliga kvalitet – Flowfeet Heat och Flowgun Heat.

Flowgun Heat – Unik massagepistol som både ger värme- och kylbehandling

Flowgun Heat - Ny massagepistol med ultraröd värmeeffekt och kylning

Flowlifes nyaste produkt kom ut på marknaden denna vecka och erbjuder några helt unika egenskaper som du sällan ser på massagepistoler. Flowgun Heat har nämligen en kombination av värme- och kylterapi som ger nya nivåer av möjligheter till behandling och återhämtning av musklerna.

Det finns tre olika värmelägen på Flowgun Heat där den högsta nivån når ända upp till 50°C. Som bekant spelar värme en viktig roll i massage eftersom det förbereder musklerna för massage genom att öka blodcirkulationen och mjuka upp musklerna.

En annan unik egenskap med denna massagepistol är att den också erbjuder kylning i tre olika lägen, där toppnivån når en kylning ner till 11°C. Detta är en funktion som effektivt reducerar inflammation och ömhet.

Denna funktion är designad för att appliceras direkt mot musklerna utan att massagepistolen aktiverar vibrationsfunktionen. Detta är en fantastisk funktion för att behandla inflammationer eller skador. Men det är också bra att använda för återhämtning.

Massagepistolen har en slaglängd på 10 mm och fem hastighetsinställningar från 1600 till 3000 RPM som låter dig skräddarsy din massage för att möta olika återhämtningsbehov.

Flowfeet Heat – Fotmassage med värme

Flowfeet Heat - fotmassage med infraröd värmeteknik

En annan produkt som Flowlife nyligen lanserade är Flowfeet Heat som är en fortsättning på en av deras bästsäljare Flowfeet. En av de viktigaste funktionerna i Flowfeet Heat är dess värmeterapi, som ger en djup och koncentrerad värmebehandling.

Denna värmeeffekt tränger djupt i muskelvävnaden för att lösa upp spänningar och stelhet, vilket ger en djupgående återhämtning där du behöver det som mest. Detta är en väldigt bra produkt bland annat för dig som står hela dagarna i jobbet och som har trötta fötter.

En stor fördel med produkter som denna är att du heller inte behöver använda händerna aktivt när du masserar. Du kan bara sitta framför datorn och TV:n och låta maskinen göra jobbet.

Andra nya produkter från Flowlife

Tens by Flowlife

Ytterligare en innovativ produkt som kom ut på marknaden under fjolåret är TENS by Flowlife som är framtagen för att minska smärta och påskynda återhämtning med hjälp av elektroniska impulser. Tidigare har TENS-produkter främst funnit inom sjukvården, men nu har även flera olika märken tagit fram dessa produkter även för hemmabruk.

Precis som med fotmassagen erbjuder TENS fördelen att du kan slappna av och låta apparaten sköta jobbet utan att du själv behöver göra något.

Med den tillhörande Flowlife TENS App kan du välja mellan 43 skräddarsydda behandlingsprogram för dina behov. TENS påskyndar återhämtning, blockerar smärta och lindrar mensvärk – bara för att nämna några användningsändamål.

Flowpillow Heat massagekudde

En annan populär produkt på marknaden är Flowpillow Heat som även den är effektiv för att behandla smärta. Även med denna produkt kan du t.ex. kolla på TV:n medan du låter den sköta massagen för dig.

Den erbjuder tre massageprogram med infraröd värme som ger en skön massageupplevelse. För undertecknad som sitter långa dagar framför datorn är Flowpillow Heat effektiv bland annat för att lindra problem med styv nacke. Men även för många andra kroppsdelar är denna riktigt effektiv – bland annat för vader. Detta är ett område som är lätt att få kramp på som idrottare eller när man står hela dagarna och Flowpillow Heat behandlar och mjukar upp dessa muskler effektivt.

Health Tech är alltså ett område under snabb utveckling och det blir intressant att se vilka produkter som kommer att lanseras i den närmaste framtiden. Ett annat nämnvärt område är produkter för ansiktsmassage som hjälper både för skönhet eller för att hjälpa ansiktsmusklerna slappna av. Det lär bara vara en tidsfråga innan vi ser produkter från svenska Flowlife även inom detta område.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
COROS lanserar den avancerade GPS-sportklockan PACE 3 med revolutionerande funktioner
I ett steg framåt för den teknikintresserade idrottaren har Coros Wearables Inc...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *