BMW presenterar Pure Impulse Edition för Z4 M40i

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

BMW har tillkännagivit introduktionen av Pure Impulse Edition för sin hyllade Z4 M40i-modell, ett spännande nytt tillskott skräddarsytt för entusiaster av öppen toppkörning. Denna senaste iteration ger en uppfriskande dimension till BMW M-portföljen och blandar prestanda och elegans i ett unikt paket.

En uppfräschad look med förbättrade funktioner

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

BMW Z4 Pure Impulse edition, som kommer att säljas på olika marknader inklusive Tyskland, USA och andra europeiska regioner, visar upp exklusiva designförbättringar både inuti och utanpå.

Denna specialutgåva av roadstern har en ny chassiteknik och M lättmetallfälgar i blandade storlekar, med 19 tum fram och 20 tum bak. Designförfiningarna sträcker sig även till interiören, som erbjuder en utsökt blandning av sportighet och lyx.

Prestanda möter innovation

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

BMW Z4 Pure Impulse edition har en sexcylindrig raddmotor utrustad med M TwinPower Turbo-teknik som ger en dynamisk körupplevelse som är synonym med varumärket BMW.

För första gången finns en sexväxlad manuell växellåda tillgänglig för denna toppmodell, vilket möjliggör en mer engagerande och personlig körinteraktion.

Fokus på körglädje

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

BMW Z4 M40i har etablerat sig som en puristisk sportbil som kombinerar muskulösa roadsterproportioner med M-specifika designdetaljer. Tillägget av en manuell växellåda förbättrar kopplingen mellan föraren och fordonet, vilket utlovar en spännande körupplevelse.

Global dragningskraft och marknadsdominans

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

BMW Z4, särskilt den kraftfulla M40i-varianten, har varit mycket populär i premiumsegmentet för roadsters. Nästan hälften av alla tyska kunder väljer denna flaggskeppsmodell, och Z4 M40i sticker ut med sin unika raka sexcylindriga motor på en mycket konkurrensutsatt marknad som domineras av tyska premiummärken.

Effektiva fyrcylindriga varianter

nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

Som komplement till flaggskeppsmodellen finns BMW Z4 sDrive20i och sDrive30i, som båda drivs av effektiva fyrcylindriga motorer med BMW TwinPower Turbo-teknik.

Dessa varianter erbjuder en balanserad blandning av prestanda och effektivitet, med ett val mellan en sexväxlad manuell växellåda eller en åttaväxlad Steptronic Sport-växellåda.

Ett rikt arv och en modern tolkning

BMW Z4 har anor som går tillbaka till BMW:s tidiga dagar som biltillverkare, med en rik historia av att leverera sportig körglädje. Denna tradition fortsätter med den nuvarande tredje generationen av BMW Z4, som leder premium roadster-segmentet sedan lanseringen.

Unik konfiguration i BMW:s portfölj

Kombinationen av en rak sexmotor med en sexväxlad manuell växellåda i BMW Z4 M40i Pure Impulse edition skapar ett distinkt erbjudande inom BMW-sortimentet. Den här exklusiva konfigurationen är vanligtvis reserverad för högpresterande sportbilar från BMW M GmbH, vilket gör Pure Impulse edition till ett unikt erbjudande i segmentet.

Chassiteknik och sofistikerad design

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition lansering och produktionsdetaljer

BMW Z4 M40is chassi har finjusterats specifikt för Pure Impulse-utgåvan, med skräddarsydda hjälpfjädrar och förstärkta krängningshämmare.

Hjuluppsättningen med blandade dimensioner, en nyhet för BMW Z4, säkerställer optimal kraftöverföring och kurvprecision, vilket förstärker roadsterns smidiga karaktär.

Individuella exteriör- och interiörelement

Pure Impulse-utgåvan utmärker sig med individuella exteriöra detaljer, inklusive exklusiv modellmärkning och högblanka svarta yttre spegelkåpor. Interiören är lika exklusiv, med Vernasca-läderklädsel i Cognac med svart M-piping och interiörlister i svart högglans.

Utvidgning av färgpaletten

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition lansering och produktionsdetaljer

För modellåret 2024 har nya exteriörfärger lagts till i BMW Z4-serien, inklusive Frozen Deep Green metallic för europeiska modeller och Sanremo Green metallic för den amerikanska marknaden.

Dessa nya nyanser är tillgängliga för alla varianter, inklusive de fyrcylindriga modellerna.

Tekniska innovationer och förarassistanssystem

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition lansering och produktionsdetaljer

BMW Z4 är utrustad med BMW iDrive display- och kontrollsystem, som säkerställer intuitiv fordonsdrift och intelligenta anslutningsmöjligheter. Ett helt digitalt instrumentkluster och en kontrolldisplay med pekskärmsfunktion är standard, vilket förbättrar körupplevelsen.

En rad förarassistanssystem kompletterar Z4:s puristiska körglädje och erbjuder ökad säkerhet och bekvämlighet.

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition lansering och produktionsdetaljer

BMW Z4 M40i Pure Impulse edition kommer att börja tillverkas i mars 2024. Roadstern kommer att fortsätta tillverkas vid BMW Groups partneranläggning, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, i Graz, Österrike, vilket säkerställer de högsta standarderna för kvalitet och hantverk.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Automatiseringsframsteg leder till prisändringar hos Mathem
Trots den pågående inflationen och stigande priser på marknaden introducerar Mathem en...
Read More
0 replies on “BMW presenterar Pure Impulse Edition för Z4 M40i”