Världens första helt autonoma leveransrobot som levererar i både inomhus- och utomhusmiljöer

ottobot leveransrobot

Idag på CES presenterar Ottonomy Ottobots, en flotta av helt autonoma leveransrobotar för restaurang- och detaljhandelsbranschen för både inomhus- och utomhusmiljöer. Ottonomy har nyligen tillkännagivit partnerskap med CVG Airport och Presto för att lansera autonoma leveransrobotar i Nordamerika.

Ottobot är världens första helt autonoma leveransrobot på en flygplats och levererar detaljhandels- och matvaror på CVG Airport i Cincinnati. Ottobot har också samarbetat med Los Angeles-baserade Crave, för matleveranser på sista milen för dess restaurangkunder. I december 2021 meddelade Presto, en ledande leverantör av teknik för restaurantautomation, att deras partnerrestauranggäster kommer att kunna beställa med hjälp av Prestos teknik och få maten levererad via Ottonomys robotar. För närvarande utvärderas vår teknik för flera användningsområden av en av världens största detaljhandlare.

Ottobot-piloter började köra under pandemin 2020. De första robotleveranserna samlade ytterligare forskning för att vidareutveckla programmet och användarupplevelsen när utrullningarna fortsätter över hela landet under året.

Hur Ottobot fungerar

Ottobots skapar en digital karta över det tjänliga området och lokaliserar sig inom den kartan. Dess levande plats uppdateras på kartan medan de navigerar autonomt för att leverera beställningarna. Ottonomys egenutvecklade programvara för kontextuell mobilitetsnavigering gör det möjligt för Ottobot att navigera genom trånga och oförutsägbara miljöer. Ottonomy erbjuder en mycket skalbar och flexibel lösning som använder en omfattande uppsättning verktyg för att hantera en flotta av robotar som är utplacerade i olika geografiska områden.

För att stödja sin strävan att lansera Ottobots över hela Nordamerika under de kommande 18 månaderna har Ottonomy bildat ett strategiskt partnerskap med ARO, en global ledare inom hantering, drift och support av robotar. ARO kommer att stödja Ottonomy under lanseringen, inklusive implementering, daglig drift, hantering av robotflottan och fullständig hantering av robotarnas livscykel. Ottonomy är också ett nytt tillskott till Newlab vid Brooklyn Navy Yard i New York, där de kommer att köra ytterligare piloter.

Om du vill veta mer om Ottobots kan du besöka deras webbplats: https://ottonomy.io/.

More from Benny Sjölind
EPIC Travelgear lanserar AIRWAVE NEO: Nästa generation resväskor
EPIC Travelgear lanserar nu den senaste upplagan av sin framgångsrika AIRWAVE-serie. Denna...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *