Ray-Ban och Meta presenterar nästa generations smarta glasögon

ray-ban meta smart glasses

I ett tillkännagivande på Meta Connect har Ray-Ban, i samarbete med EssilorLuxottica, presenterat sin avancerade kollektion av smarta glasögon. Den förnyade versionen har förbättrade funktioner jämfört med sin föregångare och introducerar helt nya möjligheter inom smarta glasögon. Glasögonen kan förbeställas på både meta.com och ray-ban.com, med officiell försäljningsstart den 17 oktober i online- och fysiska butiker.

Den första versionen av dessa smarta glasögon, ett joint venture med EssilorLuxottica, fick stor uppmärksamhet. De nya Ray-Ban Meta smarta glasögonen syftar till att erbjuda användarna en uppslukande upplevelse, så att de kan ta foton och videor utan att behöva använda handhållna enheter.

Feedback från användarna spelade en avgörande roll i utformningen av denna nästa generations produkt. Den nya designen behåller populära funktioner som det eleganta utseendet, handsfree-funktionen och ljudet med öppet öra. Samtidigt tar den itu med förbättringsområden som mediakvalitet och komfort.

Viktiga funktioner på nya Ray-Ban | Meta Smart Glasses:

ray-ban meta smart glasses
  • Förbättrat ljud: Glasögonen har specialdesignade högtalare som ger bättre bas, volym och riktat ljud. Ett innovativt system med fem mikrofoner säkerställer en omslutande ljudinspelning från alla riktningar.
  • Uppgraderad kamera: Den 12 MP ultrabreda kameran ger högkvalitativa foton och 1080p-videor. Användare kan också dela bilder direkt via ett röstkommando.
  • Avancerad teknik: Glasögonen drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1 Platform och utlovar överlägsen foto- och videobearbetning. Ett omdesignat laddningsfodral ger upp till 36 timmars användning.
  • Snygga designer: Glasögonen finns i den klassiska Wayfarer- och den nya Headliner-designen och erbjuder flera färgalternativ. Med över 150 anpassade kombinationer av bågar och glas på Ray-Ban Remix-plattformen kan användarna göra sina glasögon personliga. De är också kompatibla med receptbelagda linser.
  • Komfort för användaren: Glasögonen är lättare, bekvämare och vattenresistenta. Förbättrad pekplatta och interaktionsöronsnäckor ger en responsiv användarupplevelse.
  • Livestreaming: Användarna kan livestreama direkt till Facebook eller Instagram och interagera med sin publik i realtid.
  • Integration av Meta AI: Glasögonen är utrustade med Meta AI, en konversationsassistent som är optimerad för handsfree-interaktion. Denna funktion kommer dock inledningsvis endast att vara tillgänglig i betaversion i USA.
More from Benny Sjölind
Bitcoin-halveringen – Hur kryptovalar förbereder sig för skiftet
Turerna kring Bitcoins förestående halvering intensifieras i takt med att kryptovalarna gör...
Read More
0 replies on “Ray-Ban och Meta presenterar nästa generations smarta glasögon”