Meta Quest 3 lanseras: En ny era av Mixed Reality

nya meta quest 3 vr glasögon

Den efterlängtade Meta Quest 3 kommer att lanseras den 10 oktober, och förhandsbeställningarna har redan börjat. Detta banbrytande mixed reality-headset kostar 499,99 USD för 128 GB-modellen och 649,99 USD för 512 GB-varianten.

Tidiga köpare kan se fram emot något extra. Under en begränsad period levereras headsetet med en gratis kopia av spelet Asgard’s Wrath 2, till ett värde av 59,99 USD. De som väljer 512 GB-versionen får dessutom en sex månaders testversion av Meta Quest+.

Ett språng inom Mixed Reality

nya meta quest 3 vr glasögon

Meta Quest 3 utlovar en oöverträffad mixed reality-upplevelse. Användare kan njuta av uppslukande NBA-spel eller till och med öppna portaler till alternativa dimensioner, allt från sitt vardagsrum. Enheten har en högupplöst Passthrough i fullfärg som ger en tydlig bild av den verkliga världen, med ett pixelantal som är 10 gånger högre än föregångaren Meta Quest 2.

Headsetets design säkerställer att användarna enkelt kan växla mellan en helt uppslukande upplevelse och en blandad miljö. En enkel dubbeltryckning på sidan av enheten möjliggör denna sömlösa övergång.

Oöverträffad prestanda

Meta Quest 3 drivs av plattformen Snapdragon XR2 Gen 2, som utvecklats i samarbete med Qualcomm Technologies, och har dubbelt så hög grafisk processorkraft som Meta Quest 2. Det ger snabba laddningstider och fantastiska detaljer i spel som Red Matter 2 och The Walking Dead: Saints & Sinners.

En uppsjö av appar och spel

nya meta quest 3 vr glasögon

I slutet av 2023 kommer över 100 nya och uppgraderade titlar att finnas tillgängliga på Meta Quest 3. Enheten är också bakåtkompatibel med Meta Quest 2, vilket ger tillgång till ett stort bibliotek med över 500 uppslukande spel och upplevelser.

Xbox Cloud Gaming kommer att finnas tillgängligt på Meta Quest i december, med populära spel som Halo Infinite och Minecraft Legends.

Innovativa funktioner

Meta Quest 3 kan kartlägga och interagera med användarens miljö och erbjuda unika upplevelser som virtuella bollar som studsar mot riktiga väggar eller zombier som kryper över riktiga möbler. Enheten kommer också att introducera “augments” nästa år – digitala objekt som användare kan interagera med i sin fysiska miljö.

Toppmodern bildskärm

Enheten har en 4K+ Infinite Display, vilket ger en 30 % högre upplösning jämfört med Meta Quest 2. Nästa generations lins ger en smalare profil utan att kompromissa med djupet i den visuella inlevelsen.

Komfort och anpassning

Den omdesignade Meta Quest 3 ger en bekväm passform med alternativ för att justera för glasögon, frisyrer och ansiktsformer. Användarna kan också välja mellan olika färgalternativ för ansiktsgränssnittet och remmarna. Enhetens kontroller har omarbetats för bättre ergonomi och naturliga handrörelser.

Omvälvande ljudupplevelse

Headsetet erbjuder en ny nivå av spatialt ljud, med förbättrad ljudklarhet, basprestanda och ett 40 % högre ljudomfång än föregångaren. Användarna kan också ansluta sina hörlurar för en personlig ljudupplevelse.

Användarvänlig design

nya meta quest 3 vr glasögon

Att installera Meta Quest 3 är enkelt och kräver bara en mobil enhet. Headsetet förstår och kartlägger automatiskt användarens miljö, vilket eliminerar behovet av att manuellt sätta gränser.

Komplettera din upplevelse

Vid sidan av headsetet kommer en rad Meta Quest 3-tillbehör att finnas tillgängliga för förbeställning, med lansering den 10 oktober. Dessa tillbehör syftar till att förbättra användarupplevelsen genom ökad komfort, kontroll och personalisering.

More from Benny Sjölind
Inför Halloween 2023 – här är de populäraste Halloweendräkterna 2023
Google Trends har nu släppt sin lista över de mest populära dräkterna...
Read More
0 replies on “Meta Quest 3 lanseras: En ny era av Mixed Reality”