Möt nya Insta360 X4 – Är det här den bästa actionkameran just nu?

bästa actionkamera 2024

Insta360 har precis släppt sin senaste innovation, Insta360 X4, som lovar att revolutionera marknaden för actionkameror. Med 8K 360° videofunktioner, förbättrade bildhastigheter och en mängd intelligenta funktioner är X4 utformad för att erbjuda oöverträffade kreativa möjligheter för alla typer av innehållsskapare.

Förra modellen Insta360 X3 hade stora framgångar och är en av de mest populära av alla actionkameror tillsammans med GoPro:s modeller. Därför har förväntan varit stor inför lanseringen av de fjärde modellen som skedde i april. Baserat på recensioner verkar det som att förväntningarna infriats och att Insta360 X4 är en av de bästa actionkamerorna på marknaden just nu.

Nya Insta360 X4 actionkamera

bästa nya actionkamera 2024

Här är några av de utmärkande egenskaperna hos nya Insta360 X4 actionkamera:

Överlägsen 8K 360°-video

Insta360 X4 sätter en ny standard med sin 8K 360°-videokapacitet, som erbjuder kreatörer oöverträffade detaljer och klarhet. Den höga upplösningen gör det möjligt för användare att fånga uppslukande bilder som kan omformas utan att förlora skärpa, vilket gör den idealisk för både fristående klipp och sömlös integration i större projekt.

Förbättrade bildhastigheter

Förutom 8K30fps stöder X4 5,7K vid 60fps och 4K vid 100fps, vilket ger flexibilitet för att fånga högkvalitativa, smidiga bilder. Oavsett om du filmar snabb action eller skapar filmiska slowmotion-videor, garanterar X4:s bildfrekvensalternativ fantastiska visuella resultat.

Dubbla funktioner: 360°-kamera och actionkamera

Mångsidiga fotograferingslägen

X4 är inte bara en 360°-kamera; den fungerar också som en traditionell actionkamera. Det uppgraderade Single-Lens Mode levererar ultrabred 4K60fps-video, vilket gör den perfekt för att fånga förstapersonsperspektiv och uppslukande vidvinkelbilder. Denna mångsidighet gör det möjligt för kreatörer att växla mellan lägen beroende på deras fotograferingsbehov.

Osynlig Selfie Stick-effekt

En av de mest innovativa funktionerna i X4 är den osynliga Selfie Stick-effekten. Denna effekt skapar en illusion av tredjepersonsvy, vilket får det att se ut som om filmen har tagits av en drönare eller ett personligt kamerateam. Den här unika funktionen ger en ny dimension till dina videor och ger dynamiska och engagerande perspektiv.

Avancerad AI och smarta funktioner

bästa nya actionkamera 2024

Kraftfullt AI-chip

Insta360 X4 drivs av ett 5nm AI-chip, vilket möjliggör avancerade funktioner som röst- och geststyrning. Dessa intuitiva kontroller möjliggör handsfree-användning, vilket gör det enklare än någonsin att fånga spontana ögonblick och kreativa bilder.

Smarta redigeringsverktyg

X4:s AI-drivna redigeringssvit förenklar efterproduktionsprocessen. Med Quick Edit kan kreatörer enkelt omforma sina 360°-bilder genom att röra på telefonen eller använda en virtuell joystick. AI Edit-funktionen automatiserar omramningsprocessen och säkerställer att de bästa vinklarna fångas utan ansträngning. Insta360-appen innehåller också Shot Lab, som erbjuder en mängd olika effekter som kan tillämpas med bara några få tryckningar.

Hållbarhet och batteritid

Robust design

X4 är byggd för äventyr och har avtagbara linsskydd, en 2,5″ Corning® Gorilla Glass®-pekskärm och FlowState-stabilisering med 360° Horizon Lock. Dessa förbättringar säkerställer att X4 klarar extrema förhållanden, från tuff terräng till undervattensmiljöer.

Utökad batteriprestanda

X4 är utrustad med ett 2290 mAh-batteri och har en anmärkningsvärd drifttid på 135 minuter vid 5,7K30fps, en förbättring med 67 % jämfört med föregångaren. Den utökade batteritiden innebär att du kan ta fler bilder utan att behöva oroa dig för strömbrist, vilket gör den perfekt för långa äventyr.

Kreativa fotograferingslägen

bästa actionkamera just nu 2024

Bullet Time och andra lägen

Insta360 X4 innehåller flera uppgraderade fotograferingslägen, till exempel Bullet Time, som ger Matrix-liknande slowmotion-bilder med upp till 5,7K120fps eller 3K240fps. Andra kreativa lägen inkluderar 8K TimeShift för hyperlapse-videor och 11K Timelapse för att fånga fantastiska time-lapse-bilder.

Tidsbestämd tagning och ND-effekt för rörelse

Med Timed Capture kan du schemalägga X4 att starta och stoppa inspelningen automatiskt, perfekt för att fånga händelser som soluppgångar utan att behöva vakna tidigt. Motion ND-effekten ger filmisk rörelseoskärpa utan att du behöver använda ett ND-filter, vilket gör dina bilder mer visuellt tilltalande.

Sömlös delning och redigering

den bästa actionkameran 2024

Insta360 redigeringssvit

Insta360s redigeringssvit vänder sig till kreatörer på alla nivåer. Mobilappen erbjuder AI-redigeringar med en knapptryckning, medan skrivbordet Insta360 Studio tillhandahåller avancerade redigeringsverktyg för mer detaljerat arbete. Båda plattformarna är gratis att använda, vilket säkerställer att alla användare kan få tillgång till kraftfulla redigeringsfunktioner utan prenumeration.

Premiere Pro-plugin

För dem som föredrar ett mer integrerat arbetsflöde har Insta360 introducerat Insta360 Reframe-plugin för Adobe Premiere Pro. Detta plugin gör det möjligt för kreatörer att omforma 360°-material direkt i Premiere Pro, vilket effektiviserar redigeringsprocessen och bibehåller maximal bildkvalitet.

Slutsats

bästa actionkamera för äventyr 2024

Insta360 X4 är en banbrytande actionkamera som erbjuder oöverträffade kreativa möjligheter och användarvänliga funktioner. Oavsett om du är en actionentusiast, en avslappnad kreatör eller ett proffs, ger X4 dig de verktyg du behöver för att fånga fantastiska bilder av hög kvalitet.

Med sin robusta design, avancerade AI-funktioner och mångsidiga fotograferingslägen sätter Insta360 X4 en ny standard för actionkameror, vilket gör den till ett viktigt verktyg för alla innehållsskapare.

More from Benny Sjölind
Harper+Scott lanserar H+S META – skapar digitala varor, NFT och virtuella upplevelser för ledande konsumentvarumärken
Även inom modebranschen har allt fler aktörer sett möjligheterna som ett framväxande...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *