Samsung utökar utbudet av större TV-skärmar – Nya alternativ i Supersize-segmentet

Samsung utökar utbudet av större TV-skärmar - Nya alternativ i Supersize-segmentet

Samsung breddar sitt sortiment av stora TV-skärmar och presenterar två nya modeller, 98″ DU9005 och 98″ QN90D. Detta utökar deras redan imponerande utbud av storbildsskärmar.

Samsung är onekligen ett av världens bästa TV-märken och en klar trend på marknaden just nu är allt större skärmar. En trend som vuxit till sig de senaste åren.

Ökad efterfrågan på större skärmar

Under flera år har trenden med större TV-apparater vuxit. Uppfattningen om vad som anses vara en normalstor TV har förändrats, vilket drivs av konsumenternas ökande efterfrågan på större skärmar.

Henrik Aronsson, Vice President Consumer Electronics på Samsung Electronics i Norden, förklarar:

“Vi utökar sortimentet av supersize-skärmar med fler prisklasser för att öka valmöjligheterna och göra stora modeller tillgängliga för fler. Marknaden för TV på 98 tum och större har fyrdubblats under det senaste året, och en av anledningarna är att bildkvaliteten har förbättrats markant med 4K och 8K, vilket ger utmärkt bild även i riktigt stora storlekar.”

De nya modellerna

Här är de nya modellerna av Samsung TV-apparater i Supersize-segmentet:

98” DU9005

Samsung utökar utbudet av större TV-skärmar - Nya alternativ i Supersize-segmentet

Denna modell erbjuder en ultrastor HD-upplevelse för hela familjen. Med Supersize Picture Enhancer, en AI-driven bildförbättringsteknik skräddarsydd för stora skärmar, blir bildkvaliteten optimal. Motion Xcelerator 120Hz ger anpassad rörelseprestanda för VRR-spel upp till 120Hz.

  • Pris: ca. 49 990 SEK

98” QN90D

Denna modell levererar en förbättrad storbildsupplevelse med hjälp av AI. Den är utrustad med Supersize Picture Enhancer och NQ4 AI Gen2 Processorn som skalar upp innehåll till 4K. Quantum Matrix Technology erbjuder exakt ljuskontroll, vilket ger fantastisk detaljrikedom i både mörka och ljusa scener.

  • Pris: ca. 149 999 SEK

98” Q80C

Samsung utökar utbudet av större TV-skärmar - Nya alternativ i Supersize-segmentet

Förra säsongens 4K-toppspelare, 98” Q80C, drivs av en 4K Neural Quantum Processor och använder AI Upscaling-teknik för att optimera bildkvaliteten på en stor skärm. Quantum HDR+-tekniken ger imponerande prestanda i både svärta och ljusstyrka.

  • Pris: ca. 79 990 SEK

98” QN009C

Samsung utökar utbudet av större TV-skärmar - Nya alternativ i Supersize-segmentet

Denna modell erbjuder en äkta 8K-upplevelse. Drivs av Neural Quantum 8K Processor och använder 8K AI-uppskalning för att förbättra scener, oavsett ursprungsinnehåll. Med Cinema OTS får man ett omslutande ljud på 120 Watt från TValla hörn, vilket förhöjer hemmabioupplevelsen.

  • Pris: ca. 439 999 SEK
Tags from the story
More from Benny Sjölind
Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of the Battle Royale!!! lanseras för Nintendo Switch den 7 december
Konami Digital Entertainment B.V. (KONAMI) avslöjar att Yu-Gi-Oh! RUSH DUEL: Dawn of...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *