eCarExpo: Europas största elbilsmässa åter i Stockholm mellan den 2 och 4 februari

eCarExpo Stockholm februari 2024

Stockholm står återigen i centrum för elektrisk fordonsinnovation när eCarExpo, Europas största elbilsmässa, återvänder till Friends Arena. Efter att ha satt publikrekord i både Köpenhamn och Göteborg under hösten och vintern, siktar mässan nu på nya höjder mellan den 2 och 4 februari.

Från nisch till mainstream: eCarExpos Resa

Börjat som en liten utställning i Nacka, har eCarExpo expanderat betydligt och etablerat sig som en ledande händelse i bilindustrin, inte bara i Sverige utan över hela Europa. Arrangemanget sträcker sig nu över flera länder, inklusive Danmark, Estland, Norge och Finland.

Gunnar Dackevall, VD för mässarrangören eLife, kommenterar framgången: “De som trodde att bilmässor var på väg ut har fått tänka om. Våra fyra senaste mässor har alla slagit publikrekord.”

En ny era för bilhandel: Testa och upplev på plats

eCarExpo Stockholm februari 2024

I en tid där bilindustrin genomgår stora förändringar, erbjuder eCarExpo en unik chans för besökarna att direkt engagera sig med de senaste innovationerna. Med möjlighet till provkörningar inomhus på Friends Arena, ger mässan en ny dimension till bilköpsupplevelsen.

“Människor kan se, testa och jämföra allt på ett och samma ställe,” säger Dackevall. Med över en kvarts miljon besökare sedan starten har mässan blivit en central plats för att introducera allmänheten till elektrifieringen av bilbranschen.

eCarExpo: Mer än bara bilar

Årets upplaga i Stockholm lovar att bli en spännande blandning av inte bara elbilar, utan även elmotorcyklar, elbåtar, innovativ laddningsteknik och solel. Detta speglar den breda påverkan elektrifieringen har på hela fordonsindustrin.

Gunnar Dackevall lyfter fram denna utveckling: “Elektrifieringen har skapat ett helt nytt ekosystem av produkter och tjänster. Samtal om laddboxar och växelriktare är nu vardag, och det finns en ny gemenskap bland elbilsförare.”

Förväntningar och spänning inför Stockholmseventet

Med 20 olika bilmärken representerade och möjlighet för världspremiärer och nya lanseringar, är förväntningarna höga inför Stockholmsmässan. Den 2 februari kommer att ha ett särskilt fokus på företagskunder, vilket ytterligare understryker mässans betydelse för branschen.

“Det är alltid spännande att se vilka nyheter som presenteras,” avslutar Gunnar Dackevall, med förhoppningen om ännu en lyckad eCarExpo i Stockholm.

More from Benny Sjölind
Bästa teknikprylar för att skapa innehåll på sociala medier 2024 – Alla verktyg du behöver för högklassigt innehåll!
I takt med att tekniken utvecklas och branschen för innehållsskapande fortsätter att...
Read More
0 replies on “eCarExpo: Europas största elbilsmässa åter i Stockholm mellan den 2 och 4 februari”