Mariestads öl får ny design

ny design på Mariestads öl

Det har passerat åtta år sedan Mariestads senast förnyade sitt utseende, och nu är stunden kommen. Fokus ligger på att bevara hantverket och traditionen, men i en modern och stilren tappning. Designbyrån Neumeister står bakom förändringen, med målet att bevara den känsla som Mariestads följare är vana vid. Ändringarna sker stegvis för att bevara märkets karaktär. Lanseringen av den uppdaterade Mariestads tar sin början under vecka 40.

Under 2022 noterade Mariestads en försäljning av 14,5 miljoner liter hos Systembolaget, vilket gör det till den näst mest populära ölsorten där. Med kreativa reklaminslag som “en öl på det” och samarbeten med Peter Stormare, har Mariestads cementerat sin ställning som en äkta ikon sedan debuten 2000. Nu tar märket steget mot en mer samtida och elegant design.

Bakgrunden är att vi behöver fräscha upp Mariestads. Vi har sett på konsumentundersökningar att Mariestads kan uppfattas som ett lite mossigt och inte så aktuellt varumärke. Den befintliga designen har dock gjort sitt jobb under de senaste åren och drivit oss mot den position som vi önskar men nu är tiden mogen för en uppdatering så att vi uppfattas som ett varumärke i tiden, säger Maria Berggren, produktchef på Spendrups. 

Övergången till den nya designen påbörjas smidigt av Spendrups under vecka 40. Av miljöhänsyn kommer inga tidigare material att slängas.

More from Benny Sjölind
Dyson lanserar den professionella hårfönen Dyson Supersonic r™
Dyson har nyligen lanserat sin senaste innovation inom hårstylingsteknik, den professionella hårfönen...
Read More
0 replies on “Mariestads öl får ny design”