Maison Martell har lanserat världens dyraste cognac – Kan bli din för drygt 10 miljoner kronor

världens dyraste cognac

Maison Martell har nu lanserat vad som anses vara den högsta nivån av lyx inom cognac, presenterad i en traditionell dame-jeanne. Denna första utgåva i deras exklusiva kollektion innehåller en cognac av oöverträffad sällsynthet, minutiöst utformad av källarmästaren Christophe Valtaud. Från den ansedda Réserve du Fondateur har Valtaud handplockat två av de äldsta och mest exceptionella eaux-de-vie, var och en över sjuttio år gammal, destillerad från den främsta Grande Champagne-regionen, känd för sin terroir av överlägsen kvalitet.

Lagrat till perfektion

Dessa exceptionella eaux-de-vie har mognat i en legendarisk källare i Port du Lys innan de flyttades till Jean Martell-källaren, fristaden för varumärkets mest värdefulla spritdrycker.

världens dyraste cognac

Den första av dessa spritdrycker har en djärv karaktär, med en smak som vackert övergår från robust ek till delikata fruktnoter, framhävda av cederträ. Den andra har en kontrasterande friskhet som genomsyras av sötma från honung, vita blommor och kanderad frukt, och som utvecklas från en fruktbetonad till en träbetonad profil.

Tillsammans harmoniserar de till en utsökt cognacsupplevelse som saknar motstycke.

Läs också: Bentley och The Macallan lanserar whisky i nytt samarbete

Ett konstnärligt samarbete med Laurentine Perilhou

För att förstärka den här cognacens unika karaktär har Maison Martell anlitat den franska konstnären Laurentine Perilhou. Perilhou förvandlade det gamla hantverket makramé till en hisnande dekoration för dame-jeanne, där guldtrådar flätades samman till intrikata mönster, accentuerade med syntetiska safirer, en ensam diamant och cabochoner av ek från 300 år gammalt trä.

Detta konstverk representerar inte bara cognacens sällsynthet utan också Maison Martells omsorgsfulla hantverk och arv.

Ett mästerverk för en miljon euro

världens dyraste cognac

Vad är då prislappen för detta mästerverk kanske du frågar? Priset för denna cognac är en miljon euro, eller drygt 10 miljoner kronor. Men då får du också en del tillbehör utöver själva flaskan.

Som komplement till denna extraordinära cognac finns ett skräddarsytt skåp som utstrålar elegans och lyx. Skåpet är utformat med en cirkulär platå och ett cylindriskt stativ som gör att konstverket och de ceremoniella tillbehören kommer till sin fulla rätt och kan anpassas efter köparens önskemål.

Cognacen åtföljs av en rad vackert designade tillbehör som förhöjer provningsritualen till en konstform. Detta inkluderar sex Baccarat kristallglas, tillverkade i samarbete med den berömda kristalltillverkaren för att njuta av cognacens komplexa smaker fullt ut.

Dessutom sex montreflaskor dekorerade med ett vinbladsmönster i guld, var och en prydd med makramé av Laurentine, lämpliga för servering eller som personliga gåvor. En specialdekorerad pipett för att dra cognac och ett par handskar, broderade av den prestigefyllda Atelier Montex, kompletterar detta lyxiga set och säkerställer en oöverträffad provningsceremoni.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nu finns nya färger på Sennheisers populära trådlösa hörlurar MOMENTUM 4
Sennheiser fortsätter att lyfta sin hyllade MOMENTUM 4 Wireless-serie med introduktionen av...
Read More
0 replies on “Maison Martell har lanserat världens dyraste cognac – Kan bli din för drygt 10 miljoner kronor”