Måns Zelmerlöw presenterar Hola MZ Mi Corazón: En hyllning till Spanska vintraditioner

Måns Zelmerlöws nya vin Hola MZ Mi Corazón

Måns Zelmerlöw, känd för sin musikaliska karriär, utvidgar nu sin repertoar till vinvärlden med lanseringen av Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw. I samarbete med vinmakaren Joan Solér har Zelmerlöw skapat ett rött vin som lovar att förföra smaklökarna med sin rikedom och elegans. Detta nya tillskott till den svenska marknaden kommer att vara tillgängligt via Systembolaget från den 7 februari 2024, prissatt till 249 kronor.

Måns Zelmerlöws nya vin Hola MZ Mi Corazón – En Ode till Jumilla

Måns Zelmerlöws nya vin Hola MZ Mi Corazón

Hola MZ Mi Corazón härstammar från Jumilla, ett område i sydöstra Spanien som är känt för sin förmåga att producera djärva och uttrycksfulla viner. Detta specifika vin är en kärleksförklaring till den robusta monastrelldruvan, som är ryggraden i många av regionens mest vördade viner.

Monastrell, eller Mataró som det kallas i Katalonien, är känd för sin förmåga att skapa djupa och komplexa viner, en egenskap som Zelmerlöw och Solér har omfamnat fullt ut.

Läs också: Leif GW Perssons nya alkoholfria pilsner

En årgång utöver det vanliga

Trots de utmanande väderförhållandena 2022, med en lång och het sommar, har årgången för Hola MZ Mi Corazón visat sig vara något utöver det vanliga.

Skörden, som var förlagd tidigare än vanligt, har överraskat med sin exceptionella kvalitet och smakprofil, vilket gör detta vin till en sann representant för årgången som ofta beskrivs som “nära perfekt”.

En personlig touch

Måns Zelmerlöw delar med sig av sin passion för projektet: “Att skapa Hola MZ Mi Corazón har varit ett äventyr liknande processen att skriva en låt, där varje detalj spelar en avgörande roll för helheten.

Samarbetet med Joan Solér har varit inspirerande, och tillsammans hoppas vi att detta vin ska återspegla vår gemensamma kärlek till Spaniens rika kultur och smaker.”

Smakprofil och serveringstips

Med en djup mörkröd färg och en doft som vibrerar av mörka bär, peppar och choklad, erbjuder Hola MZ Mi Corazón en smakupplevelse som är både fyllig och elegant. Vinet passar utmärkt till en rad maträtter, särskilt de med lamm, nöt eller fågel, och gynnas av att serveras vid 16-18°C, gärna efter att ha luftats i karaff.

Måns Zelmerlöws nya vin Hola MZ Mi Corazón – Tillgänglighet och pris

Måns Zelmerlöws nya vin Hola MZ Mi Corazón - Tillgänglighet och pris

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw finns att beställa från vecka 7, 2024, genom Systembolaget. Detta vin är inte bara ett bevis på Zelmerlöws mångsidighet som artist och entreprenör, utan också en inbjudan till att utforska och uppskatta de rika traditionerna av spansk vinodling.

  • Artikelnummer: 72803-08
  • Alkoholhalt: 14,5%
  • Volym: 3000 ml
  • Pris: 249 kr
  • Druvor: 100% monastrell
  • Ursprung: Wine of Spain
  • Producent: Barcelona Brands

Med Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, tar Zelmerlöw steget in i en ny arena där musik möter vin, och varje glas berättar en historia om passion, tradition och innovation.

Läs också: Nya Mackmyra Kaizen whisky lanseras

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
IWC Schaffhausen lanserar den revolutionerande Ceralume®-tekniken med den första helt självlysande keramikklockan
IWC Schaffhausen har nu tillkännagivit en banbrytande självlysande keramisk teknik, Ceralume®. Denna...
Read More
0 replies on “Måns Zelmerlöw presenterar Hola MZ Mi Corazón: En hyllning till Spanska vintraditioner”