Mackmyra Kaizen: En ny blandning av whisky med te

nya Mackmyra Kaizen: En ny era av whisky med te

Mackmyra introducerar en banbrytande trilogi där den svenska whiskytraditionen förenas med den japanska tekonsten. Denna unika serie framhäver en kreativ fusion av yrkesskicklighet och passion från två olika världsdelar, med whisky som har fått mogna i specialbehandlade ex-bourbonfat, berikade med utvalda japanska tesorter.

Resultatet är tre distinkta whiskyskapelser, var och en med sin egen spännande smakprofil, planerade att släppas under vårens gång.

Första lanseringen: Kaizen 01 – Gyokuro

Första lanseringen: Kaizen 01 – Gyokuro

Den första utgåvan i denna begränsade serie, Kaizen 01 – Gyokuro, är planerad att lanseras den 13 februari, följt av Kaizen 02 – Shinobi den 5 mars, och till sist Kaizen 03 – Hojicha den 2 april. Gyokuro, känt för sin djupgröna färg, sötma och komplexitet, ger denna första whisky en distinkt och dynamisk karaktär. Whiskyn utlovar en smakresa där vegetativa toner av nyslaget gräs, gröna blad och sjögräs möter en söt doft och en distinkt te-betonad eftersmak.

En process fylld av hantverk och innovation

Lii Johnson, en av Mackmyras blenders, delar insikter om skapandeprocessen bakom trilogin. “Varje whisky i serien har låtits macerera med utvalda gröna japanska tesorter i Oloroso-sherryfat. Efter filtrering har dessa te-mättade fat använts för att slutlagra whisky från 2013, en process som varade i två år och nio månader.

Detta unika tillvägagångssätt framhäver varje teutgåvas unika smakprofil, vilket gör varje whisky till en upptäcktsfärd för sinnen.”

Mackmyra Kaizen – Doft och smakprofil

  • Doft: En frisk och söt bouquet där citron och mogen ananas möter vanilj. När whiskyn får luft träder gröna toner av örter, blad och sjögräs fram, ackompanjerade av en subtil arraknot.
  • Smak: En harmonisk blandning där teets lätt bittra toner och nyklippt gräs kompletterar vanilj och torkad frukt. En kvarhängande citrus från doften förenar sig med whiskyns komplexitet.
  • Eftersmak: Medellång och distinkt med en återkommande tekaraktär, där en örtighet och söta nyanser av torkad frukt avslutar upplevelsen.

Mackmyra Kaizen 01 kommer att finnas tillgänglig på Systembolagets beställningssortiment från den 13 februari, erbjudande en unik smakupplevelse för de som söker något utöver det vanliga inom whiskyvärlden.

Lanseringsdetaljer för Mackmyra Kaizen 01

  • Säljstart: 2024-02-13
  • Artikelnummer: 85256
  • Alkoholhalt: 44,9%
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 849 SEK

Denna lansering markerar början på en spännande resa där två världar möts i glaset, och bjuder in whiskyälskare att utforska nya horisonter.

Läs mer: Bästa drycker 2024

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Utforska mystiken i Rituals “The Legend of the Dragon” kollektion – En Resa till Kejsardömets Era
Rituals, känt för sina unika skönhetsprodukter, har lanserat en ny begränsad serie...
Read More
0 replies on “Mackmyra Kaizen: En ny blandning av whisky med te”