La Dolce Vita Orient Express öppnar för bokningar i april – En ny milstolpe för italienska lyxresor

La Dolce Vita Orient Express

La Dolce Vita Orient Express tillkännager nu att biljettförsäljningen kommer att börja i april. Detta lyxtåg kommer att erbjuda en oöverträffad reseupplevelse över de ikoniska landskapen i Italien. Nyheten presenterades vid DUCO Travel Summit i Milano, där även en modell av den efterlängtade kabinen visades upp.

Hittills har drygt 400 hytter reserverats i förväg, vilket kan sägas vara en lovande start. Detta initiativ är ett samarbete med Arsenale och stöds av Trenitalia Gruppo Ferrovie dello Stato och Fondazione Fs e Treni Turistici Italiani och är den första Orient Express-resan som är särskilt utformad för Italien och som sammanfattar en resa som är en symbol för italiensk lyx och kultur.

Här kan du läsa mer om La Dolce Vita Orient Express i Italien.

En nostalgisk resa genom Italien

La Dolce Vita Orient Express

La Dolce Vita Orient Express är inte bara ett transportmedel utan en hyllning till 1960-talet, en period som var synonym med liv, frihet och strävan efter lycka. Det erbjuder nio distinkta resor som korsar Italiens historiska, kulturella och natursköna landskap, allt från bekvämligheten i sina lyxiga hytter och sviter.

Resorna börjar våren 2025 och syftar till att återskapa den prakt som präglade Italiens “La Dolce Vita”-era, genom att kombinera italiensk levnadskonst med modern reseluksus. Själva tåget, som är utrustat med lyxhytter, sviter och en “La Dolce Vita”-svit, hyllar 1960- och 1970-talens konstnärliga, designmässiga och kreativa anda och utlovar en upplevelse av extravagans utan motstycke.

Olika resvägar för den kräsne resenären

La Dolce Vita Orient Express

La Dolce Vita Orient Express erbjuder ett urval av nio förtrollande rutter som belyser skönheten och mångfalden i Italien. Oavsett om det är en kust-till-kust-resa från Venezia till Portofino, utforskning av Italiens vinregioner eller den äventyrliga vägen genom Matera och Palena, är varje resväg utformad för att ge en fördjupad upplevelse av Italiens rika kultur, historia och gastronomi.

Dessa resor inbjuder resenärer att utforska Italien på ett sätt som är lika levande och övertygande som landet självt.

Kulinarisk spetskompetens på räls

La Dolce Vita Orient Express

Upplevelsen ombord förbättras ytterligare genom samarbeten med kända internationella kockar och sommelierer, som erbjuder femstjärnig service som visar upp det bästa av italienska rätter och viner.

La Dolce Vita-loungen på stationen Rome Ostiense utlovar en avkopplande start på resan, där passagerarna kan njuta av lyx redan innan de går ombord.

En vision om lyx och hållbarhet

La Dolce Vita Orient Express

Gilda Perez-Alvarado, VD för Orient Express, och Paolo Barletta, VD för Arsenale Group framhåller den som ett banbrytande steg inom lyx och hållbart resande. Projektet syftar inte bara till att omdefiniera lyxiga tågresor utan också till att positionera Italien i framkant på den globala turistmarknaden och tillgodose den ökande efterfrågan på avancerade, hållbara turistalternativ.

Priserna för La Dolce Vita Orient Express börjar på 3 500 euro (runt 40.000 SEK) per person för en deluxehytt och 4 700 euro (Runt 50.000 SEK) för en svit, och varierar beroende på resepreferenser och avresedatum. Denna satsning lovar att öppna upp för en ny dimension av resande, där Italiens lockelse blandas med Orientexpressens tidlösa elegans.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Orient Express återvänder till Italien med La Dolce Vita
För mer än 150 år sedan gjorde Georges Nagelmackers en dröm till...
Read More
0 replies on “La Dolce Vita Orient Express öppnar för bokningar i april – En ny milstolpe för italienska lyxresor”